Όταν η μεγάλη ευκαιρία χτυπάει την πόρτα της Μαρίας Σάκκαρη - Η Παβλιουτσένκοβα στον τελικό

Το ρολόι μετρά αντίστροφα για τη Μαρία Σάκκαρη, καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις αναμένεται να βγει στο γήπεδο για τον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας της εως τώρα, στο Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι.

Μετά από ένα άγριο, απρόβλεπτο τουρνουά, όπως εξελίχθηκε η φετινή διοργάνωση για τις γυναίκες στο Γαλλικό Όπεν, τέσσερις «πρωτάρες» έχουν πάρει θέσεις για να μονομαχήσουν στους ημιτελικούς του Grand Slam, ελπίζοντας να αρπάξουν μια χρυσή ευκαιρία που χτύπησε την πόρτα τους.

Είναι κάτι που έχει να συμβεί από το Αυστραλιανό Όπεν του 1978,

όταν ένα αντίστοιχο κουαρτέτο παικτριών έφτασε στο ημιτελικό του Grand Slam για πρώτη φορά.

Η Κρίς Ο’Νιλ, που κατείχε την 111η θέση στον κόσμο, κέρδισε τον τίτλο με την ευκαιρία αυτή, αν και ήταν ένα σχετικά αδύναμο τουρνουά, με λίγους από τους κορυφαίους παίκτες να εμφανίζονται για να αγωνιστούν τότε στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Δεν μπορεί να πει κάποιος το ίδιο και φέτος. Όποια από τις τέσσερις αθλήτριες κερδίσει το τρόπαιο, θα το έχει κερδίσει με το σπαθί της. Είναι η Αναστάζια Παβλιουτσένκοβα από την Ρωσία, η Ταμάρα Ζίντανσεκ από την Σλοβενία και η Μπάρμπαρα Κρεϊτσίκοβα από την Τσεχία που θα σταθεί απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη. Το Σάββατο θα ξέρουμε ποιά είναι η καλύτερη.

Η Μαρία έρχεται από μία επική σειρά προκρίσεων, αποκλείοντας διαδοχικά την θεωρητικά καλύτερη παίκτρια του τουρνουά μέχρι τότε Σοφία Κενίν και την κάτοχο του τροπαίου Ίγκα Σβιάτεκ.

Μετά από ένα δεκαπενθήμερο εκπλήξεων στο Ρολάν Γκαρός, κανείς λογικός παρατηρητής δεν θα στοιχηματίσει για το ποιες θα μπορούσαν να είναι οι δύο γυναίκες φιναλίστ.

Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, γνωρίζουμε ότι η μία αθλήτρια που θα διεκδικήσει το τρόπαιο μεθαύριο στο Παρίσι είναι η Παβλιουτσένκοβα. Η μεγαλύτερη σε ηλικία από τις τέσσερις αθλήτριες των ημιτελικών στα 29 της, χτυπά την πόρτα των Grand Slams από τότε που έφτασε στους προημιτελικούς του Γαλλικού Όπεν το 2011. Σήμερα τα κατάφερε!

«Νομίζω ότι είχα πάντα το παιχνίδι. Έπαιζα πάντα καλά. Απλώς εγώ διανοητικά δεν ήμουν εκεί. Δεν ήμουν αρκετά ικανή και διανοητικά ίσως όχι αρκετά έτοιμη», είπε η Ρωσίδα.

Η Ζίντανσεκ δεν είχε κερδίσει ποτέ έναν αγώνα στο Ρολάν Γκαρός έως ότου απέκλεισε την πρώην πρωταθλήτρια του Αμερικανικού Όπεν Μπιάνκα Αντρέσκου στον πρώτο γύρο - αποτέλεσμα που, όπως είπε, την τροφοδότησε με πεποίθηση. Στο τέλος, δεν της έφτασε για να προκριθεί στον τελικό.

Η Μαρία της Ελλάδας

Η νίκη της Σάκκαρη επί της Σβιάτεκ (Τετάρτη) σημαίνει ότι για πρώτη φορά μία Ελληνίδα τενίστρια κατακτά την κορυφή ενός ημιτελικού σε τουρνουά Grand Slam. Μία επιτυχία που ήρθε λίγες ώρες μετά από την πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά των ανδρών, αφού ο Στέφανος νίκησε τον Ντάνιελ Μεντβέντεφ την Τρίτη.

Στα χαρτιά, για τους περισσότερους η Μαρία Σάκκαρη είναι τώρα το φαβορί του δεύτερου ζευγαριού. Όμως η ίδια θυμάται ότι έχασε από την Κρεϊτσίκοβα στο Ντουμπάι τον Μάρτιο και γνωρίζει ότι, ενώ ο τίτλος είναι εντυπωσιακά κοντά, παραμένει πολύ μακριά.

«Είμαι ψηλότερα από τις αντιπάλους μου στην διεθνή κατάταξη, αλλά τα υπόλοιπα κορίτσια παίζουν εξαιρετικά καλά. Νομίζω ότι η ισορροπία έχει αλλάξει τόσο πολύ, οπότε δεν έχει σημασία ποια ήταν ψηλότερα στην κατάταξη σε αυτό το τουρνουά», είπε.

Η Κρεϊτσίκοβα είναι γνωστή περισσότερο ως ειδικός στο διπλό, ενώ τρέχει ένα σειρί με τους 10 ίσως καλύτερους αγώνες της σταδιοδρομίας της. Νίκησε την πολύ γνωστή Αμερικανή Κόκο Γκοφ την Τετάρτη και ελπίζει να γίνει η πρώτη τενίστρια από την Τσεχία που θα κερδίσει το γυναικείο single στο Παρίσι, μετά την Χάνα Μαντλίκοβα το μακρινό 1981...

Όλα τα όνειρα των αθλητών είναι όμορφα, όμως εμείς θέλουμε να ζήσουμε σήεμερα το όνειρο που κάνει η Μαρία της Ελλάδας!

Με πληροφορίες Reuters

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΗ καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς το 2021 - «Βουτιά» 20 θέσεων για την ΑθήναΚίνα: Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι έχουν «κολλήσει» με ένα κοπάδι περιπλανώμενων ελεφάντωνΟ θρίαμβος της Μαρίας Σάκκαρη: Το πάθος, η κραυγή και τα δάκρυα χαράς
Keywords
Τυχαία Θέματα