Οι κινήσεις πανικού του Τραμπ που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και άλλων ανθρώπων

Κινήσεις πανικού από ένα πρόεδρο που νοσεί και θέτει δυνητικά σε κίνδυνο την υγεία και άλλων ανθρώπων. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ, που έχει διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό και έκτοτε έρχονται αντικρουόμενες δηλώσεις για την κατάσταση της υγείας του. Επισήμως η ιατρική του ομάδα θέλει να περάσει το μήνυμα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ήδη ξεπερνά τον ιό, ενώ πληροφορίες που διακινούνται κυρίως ανεπίσημα, περιγράφουν μια δύσκολη και αβέβαιη εικόνα για την πορεία του.

Ο ίδιο ο Τραμπ προχωρά σε κινήσεις πανικού,

στην προσπάθειά του να δείξει ότι είναι όρθιος και ικανός να διατελέσει τα καθήκοντά του και ότι θα νικήσει τον ιό που έχει οδηγήσει σε θάνατο πάνω από ένα εκατ. άτομα ανά τον πλανήτη.

Όμως, με αυτές τις κινήσεις πανικού, θέτει σε κίνδυνο την υγεία πολλών ανθρώπων γύρω του. Ένα παράδειγμα η «βόλτα» του την Κυριακή με ένα αυτοκίνητο, έξω από την πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ όπου νοσηλεύεται, για να χαιρετίσει υποστηρικτές του που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το νοσοκομείο. Η κίνηση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, από γιατρούς κι όχι μόνο, ιδίως επειδή έθεσε σε κίνδυνο τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που συνόδευσαν τον ένοικο του Λευκού Οίκου στη βόλτα.

Σύμφωνα με το CNN, τουλάχιστον 11 άτομα από το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, με τελευταία χρονικά κρούσματα την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου και άλλα δύο στελέχη του γραφείου της.

Εκτός από τον Τραμπ και τη σύζυγό του, Μελάνια, υπάρχουν ήδη αρκετά γνωστά θετικά κρούσματα κορονοϊού στον Λευκό Οίκο ή στα πέριξ αυτού, όπως η διευθύντρια επικοινωνίας του και πρώην μοντέλο, Χόουπ Χικς, ο σωματοφύλακας του Τραμπ, Νικ Λούνα, ένας ανώνυμος υπάλληλος Τύπου, η πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κελυάν Κόνγουεϊ, ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του, Μπιλ Στέπεν, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, Ρόνα ΜακΝτάνιελ, ο πρώην Κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ, Κρις Κρίστι και οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Τομ Τίλις, Μάικ Λι και Ρον Τζόνσον.

Αυτό είναι «παράνοια»

«Όλοι όσοι ήταν μέσα στο όχημα που έκανε αυτή την εντελώς ανώφελη προεδρική βόλτα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες», τόνισε ο Τζέιμς Φίλιπς, της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον, για τη βόλτα του νωρίτερα έξω από το νοσοκομείο. «Μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για χάρη του πολιτικού θεάτρου. Επειδή διατάχθηκαν από τον Τραμπ να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για αυτό το θέατρο. Παράνοια».

Ψέματα για το πρώτο τεστ

Τώρα, έρχεται η Wall Street Journal να κάνει μια ακόμα εξοργιστική αποκάλυψη. O Ντόναλντ Tραμπ φέρεται να ήταν ενήμερος για το θετικό αποτέλεσμα του πρώτου rapid test στο οποίο είχε υποβληθεί για τον κορονοϊό το απόγευμα της Πέμπτης. αλλά επέλεξε να το κρατήσει κρυφό. Μάλιστα, ενώ γνώριζε το αποτέλεσμα του τεστ, ο Τραμπ εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News», όπου επιβεβαίωσε ότι είχε βρεθεί θετική η στενή του συνεργάτιδα στον Λευκό Οίκο, Χόουπ Χικς, και ότι ο ίδιος ανέμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Επίσης, φέρεται να απαίτησε από έναν σύμβουλό του να μην αποκαλύψει το αποτέλεσμα του τεστ. «Μην το πεις σε κανέναν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το άτομο του στενού του περιβάλλοντος, όπως επισημαίνει το επίμαχο άρθρο.

Ωστόσο, αν και γνώριζε το αποτέλεσμα, συνέχιζε την καμπάνια του για τις προεδρικές εκλογές κανονικά. Την Πέμπτη μάλιστα ο Τραμπ πήγε στο Νιου Τζέρσεϊ για την προεκλογική του εκστρατεία, παρά τις αντίθετες απόψεις των γιατρών.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης ότι ο Τραμπ έγινε έξαλλος όταν έμαθε το Σάββατο, ότι είχαν διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης, πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του. «Ποιος γ.... το είπε;» φώναξε ο Τραμπ, ενώ αργότερα έγινε γνωστό από το Associated Press ότι ο άνθρωπος που είχε μιλήσει ήταν ο προσωπάρχης του Μαρκ Μεντοουζ.

πριν φυγετε Τραμπ: Λαμβάνει φάρμακα για βαριά κρούσματα αλλά οι γιατροί του λένε ότι «βελτιώνεται» Εξαπλώνεται ο κορονοϊός στον Λευκό Οίκο - Αυξάνονται τα κρούσματα στο περιβάλλον του Τραμπ «Νιώθω καλά» γράφει ο Τραμπ, εν μέσω προβληματισμών για την υγεία του
Keywords
Τυχαία Θέματα