Οι κανόνες χρήσης του ποδηλάτου και σε «εφαρμογή»

.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:  https://www.yme.gov.gr/metafores/podilata, οι χρήστες του ποδηλάτου έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τους κανόνες που ισχύουν για τη χρήση του ποδηλάτου σε ΜΕΤΡΟ - ΤΡΑΜ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ, τις ευρωπαϊκές ποδηλατικές διαδρομές στην Ελλάδα:

Το δίκτυο Eurovelo, τι ισχύει στον ΚΟΚ για το ποδήλατο στον δρόμο καθώς και για δράσεις για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου.

Ο επιβάτης που θα «σκανάρει» με το κινητό του τηλέφωνο τον QR κώδικα που αναγράφεται στα αυτοκόλλητα που θα τοποθετηθούν εσωτερικά και εξωτερικά στις πόρτες των τελευταίων οχημάτων των συρμών στις Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό και του Τραμ, θα «μεταφέρεται» στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών, όπου και θα ενημερώνεται για τη συνδυασμένη χρήση ποδηλάτων και για τα δικαιώματά του ως επιβάτης – ποδηλάτης.

.

«Το ποδήλατο μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στη μετάβαση στις ήπιες μορφές αστικής κινητικότητας. Είναι ένα οικονομικό μέσο, φιλικό προς το περιβάλλον και ιδανικό για την κάλυψη μικρών αποστάσεων μέσα στις πόλεις, με πολλά οφέλη ακόμη και στην υγεία. Η καμπάνια «Με το ποδήλατο πάω παντού», που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική που ακολουθούμε με σκοπό την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου. Συνδέουμε τις ποδηλατικές διαδρομές με τα Μέσα Μεταφοράς, βελτιώνουμε τις υποδομές υπέρ της ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου παρέχουμε κίνητρα για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου και προωθούμε τον ποδηλατικό τουρισμό», είπε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, υφυπουργός Μεταφορών, ενώ ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ, Χάρης Δαμάσκος ανέφερε ότι: «Στις Σταθερές Συγκοινωνίες στηρίζουμε και προωθούμε τις συνδυαστικές και φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις, έχοντας ως στόχο τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών μας. Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στους ποδηλάτες, χρήστες των μέσων σταθερής τροχιάς να μεταφέρουν τα ποδήλατά τους στο τελευταίο βαγόνι των συρμών, ακολουθώντας τους ισχύοντες κανόνες ασφάλειας».  

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Άνδρας έκανε χειρουργική επέμβαση όταν ψάρι ορειβάτης πήδηξε από το νερό στο ανοιχτό του στόμαΔώδεκα λάθη που κάνουμε ως καλεσμένοι στους γάμους χωρίς καν να το συνειδητοποιούμεΠέθανε ο Άλεκ Τζον Σατς, ιδρυτικό μέλος των Bon Jovi
Keywords
Τυχαία Θέματα