Ο πληθυσμός της Ρωσίας μειώθηκε κατά 387.100 άτομα μέσα σε εννιά μήνες

Ο πληθυσμός της Ρωσίας μειώθηκε μέσα σε διάστημα εννέα μηνών, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο κατά 387 χιλιάδες άτομα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat) η οποία παράλληλα κατέγραψε αύξηση θανάτων τον Σεπτέμβριο κατά 28,8% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στην Ρωσία καταγράφηκαν 170.717 θάνατοι τον Σεπτέμβριο μήνα, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 28,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που

κοινοποίησε σήμερα η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat)

Στους θανάτους αυτούς περιλαμβάνονται επίσημα και οι 9.798 θάνατοι που σχετίζονται με πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19. Από τους θανάτους αυτούς, για τις 5.199 περιπτώσεις, ο κορονοϊός ήταν η βασική αιτία θανάτου, σύμφωνα με την Rostat.

Παράλληλα η Rostat κατέγραψε για πρώτη φορά από τις αρχές του έτους αύξηση των γεννήσεων τον μήνα Σεπτέμβριο, καθώς γεννήθηκαν 130.400 παιδιά, που σημαίνει ότι υπήρξε αύξηση της τάξεως του 7,5% σε σχέση με τον μήνα Σεπτέμβριο του 2019.

(Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ: Έτοιμη για «εποικοδομητική συνεργασία» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ η Ρωσία- ελπίζει σε «αποφυγή ταραχών» Πόσο θα διαφέρουν (ή δεν θα διαφέρουν) Τραμπ - Μπάιντεν για την Ανατολική Μεσόγειο Πούτιν: Ελπίδες για έναρξη μαζικού εμβολιασμού στα τέλη του χρόνου
Keywords
Τυχαία Θέματα