Ο οίκος Gucci υποστηρίζει με ξεχωριστό μπάτζετ την καταπολέμηση της ανισότητας των φύλων

Ο oίκος μόδας Gucci εξασφαλίζει ένα μπάτζετ των επιχειρήσεών του στην Ιταλία ως μέρος μιας συνεχόμενης δέσμευσης να καταπολεμήσει τις ανισότητες μεταξύ των φύλων.

Σε μια παρουσίαση στο Φεστιβάλ l’Eredità delle Donne, αφιερωμένο στην «Επόμενη Γενιά των Γυναικών», η γενική σύμβουλος EVP, εταιρικών υποθέσεων και βιωσιμότητας της Gucci, Αντονέλα Σέντρα, ανακοίνωσε την παραπάνω δέσμευση,

«Η πανδημία έχει τονίσει τα προϋπάρχοντα προβλήματα ανισότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον

οποίο πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να εργαστούμε όλοι μαζί προς μια κοινή κατεύθυνση», εξήγησε η ίδια.

Και συνέχισε: «Με την πλήρη υποστήριξη του επικεφαλής και προέδρου, Μάρκο Μπιζάρι, αποφασίσαμε να αναλάβουμε μια εις βάθος ανάλυση του εταιρικού μας πληθυσμού στην Ιταλία, καταρτίζοντας τον πρώτο ισολογισμό φύλου.

«Όπως έγινε για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να δράσουμε, αλλά πρέπει να έχουμε επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε για να δημιουργήσουμε πραγματική αλλαγή».

Με την υποστήριξη του Υπουργού Ίσων Ευκαιριών της Ιταλίας, η καθιέρωση ενός προϋπολογισμού για το φύλο «βλέπει» τις εταιρείες να προετοιμάζουν και να αναλύουν τους προϋπολογισμούς από την άποψη του φύλου.

Η εκδήλωση με έδρα τη Φλωρεντία, τώρα στον τέταρτο χρόνο συνεργασίας της με την Gucci, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει την είσοδο των γυναικών στην πολιτική ατζέντα. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι επισκέπτες παρακολούθησαν ομιλίες, παρουσιάσεις και πάνελ για την αντιμετώπιση της ανισότητας των φύλων από μια σειρά από οπτικές γωνίες και θέματα.

ΠΗΓΗ: fashionunited.com

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Πώς το πράσινο της Bottega Venneta έγινε το χρώμα της σαιζόνLyst: Η λίστα με τους 20 πιο «ποθητούς» οίκους μόδας έχει πολλές εκπλήξειςΟ οίκος Saint Laurent σταματά οριστικά την χρήση γούνας μετά από πίεση φιλοζωϊκών οργανώσεων
Keywords
Τυχαία Θέματα