Ο Γάλλος καλλιτέχνης που επιβίωσε κλεισμένος σε έναν βράχο, άρχισε να κλωσάει αβγά

Ο Γάλλος καλλιτέχνης Αμπραάμ Πουανσεβάλ, ο οποίος έγινε διάσημος καθώς πέρασε δύο εβδομάδες μέσα στο κουφάρι μιας αρκούδας και μία εβδομάδα μέσα σε ένα βράχο, άρχισε σήμερα, Τετάρτη, το νέο του καλλιτεχνικό εγχείρημα: κλωσάει αβγά.

Ο 44χρονος θα μιμηθεί τη μαμά κότα καθώς θα επωάσει 10 αβγά με την θερμοκρασία του σώματός του εντός ενός γυάλινου χώρου έως να εκκολαφθούν.

Ο καλλιτέχνης εκτιμά ότι το εγχείρημα θα διαρκέσει μεταξύ 21 και 26 ημερών.

«Με μια ευρύτερη έννοια θα γίνω κότα» είχε δηλώσει ο Πουανσεβάλ τον προηγούμενο μήνα.

Ο Αμπραάμ Πουανσεβάλ
εξηγεί ότι επιδιώκει να εξερευνήσει την αντίληψη του χρόνου για διαφορετικά είδη και φυσικά αντικείμενα στις παραστάσεις του. Ο καλύτερος τρόπος να αντιληφθεί τα αντικείμενα δεν είναι εξ αποστάσεως αλλά με το να εισέρχεται σε αυτά, τονίζει ο ίδιος.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου πειράματος, ο Γάλλος κάθεται σε μια καρέκλα με τα αυγά να βρίσκονται σε ένα δοχείο κάτω από το κάθισμα.

Ο 44χρονος υπολογίζει ότι η θερμοκρασία από το σώμα του- την οποία θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα καθώς θα είναι τυλιγμένος με μια χοντρή, θερμομονωτική κουβέρτα που έχει σχεδιάσει ο Κορεάτης καλλιτέχνης Σεγκλούι Λι- θα διασφαλίζει επίσης τη σωστή θερμοκρασία απευθείας προς τα αυγά. Εξάλλου θα τρέφεται με ειδικές τροφές, όπως τζίντζερ, το οποίο αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος.

Ο καλλιτέχνης θα μπορεί να σηκώνεται από την θέση του για μόλις 30 λεπτά την ημέρα προκειμένου να παραλαμβάνει τα γεύματα που θα του φέρνουν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα