Ντάισελμπλουμ: Οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους

Εφικτό στόχο χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2018 ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην εφημερίδα De Tijd.

«Ο σκοπός είναι το 2018 να μπορέσει να σταθεί εκ νέου στα δικά της πόδια και να καταφέρει να δανειστεί χρήματα από τις αγορές. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό», είπε.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο ίδιος επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι δεν είναι αναγκαίο ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους,
με το επιχείρημα ότι έχει πραγματοποιηθεί μια ελάφρυνση χρέους, η οποία περιλαμβάνει τη μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση των ωριμάνσεων. «Δεν υπάρχει μεγάλη υποστήριξη στην ευρωζώνη», είπε, αναφερόμενος στο κούρεμα.

Αναφερόμενος στους παράγοντες που διόγκωσαν το ελληνικό χρέος, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε πως αυτοί δεν αφορούν τόσο στην διάσωση των τραπεζών, όσο στο ότι «οι Έλληνες από τότε που ήλθε το ευρώ έζησαν πάνω από τις δυνάμεις τους»: «Την περίοδο αυτή των οκτώ ετών, ο πλούτος αυξήθηκε πάρα πολύ στην Ελλάδα και τα νοικοκυριά δαπανούσαν έως και 40% περισσότερο. Ένα μεγάλο μέρος από τα δάνειά τους προήλθε όμως από δάνεια και σε μια δεδομένη στιγμή δεν ήταν πλέον σε θέση να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, με αποτέλεσμα να έλθουν οι χώρες της ευρωζώνης για να τους βοηθήσουν».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα