Νεκρός από πυρά αστυνομικών άνδρας που προσπάθησε να εισβάλει με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών έξω από αστυνομικό τμήμα στο βόρειο Παρίσι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι προσπάθησε να εισβάλει στο αστυνομικό τμήμα και οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι ο επιτιθέμενος στο αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και μπορεί να ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ φέρεται ότι φώναξε Αλλάχ Ακμπάρ την ώρα που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό. Ωστόσο αργότερα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα αστυνομικές πηγές μετέδιδαν πως η ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε ο άντρας που επιτέθηκε στο αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι ήταν ψεύτικη.

Το συμβάν σημειώθηκε στο αστυνομικό τμήμα Goutte d'Or police station στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, στο Μπαρμπές και οι αρχές έχουν αποκλείσει όλη την περιοχή, ενώ κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα διαμερίσματά τους και να κλείσουν τα παράθυρα.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν δύο με τρεις πυροβολισμούς.

Η δημοσιογράφος των ΝΥ ΤΙΜΕS Anna Polonyi, ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter τη φωτογραφία του άνδρα που δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών να κείτεται νεκρός και ένα ρομπότ να τον ελέγχει για το ενδεχόμενο να φέρει επάνω του εκρηκτικά. Η Le Parisien μετέδωσε πως ο δράστης φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά. Και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες πολιτών, αναφέρει πως ο επιτιθέμενος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και επαναλαμβάνει πως έφερε επάνω του εκρηκτικές ύλες.

#Barbes #Gouttedor A robot appears to be inspecting the body. pic.twitter.com/scUv9Vil8E

Anna Polonyi (@akilincs) January 7, 2016

Ωστόσο η μονάδα εξουδετέρωσης βομβών επιβεβαίωσε πως ο άνδρας φορούσε όντως ζώνη, αλλά ήταν ψεύτικη.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας στην περιοχή έχουν ενταθεί και πάνοπλοι αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονται σε κάθε γωνία προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή νέα επίθεση.

Man shot by Paris police shouted Allahu Akbar, may have worn suicide belt: https://t.co/fo8AUMCbpD pic.twitter.com/OTj53AQ0FS

Reuters Top News (@Reuters) January 7, 2016

#DIRECT L'homme abattu devant un commissariat aurait crié "Allah Akbar": "Les policiers très nerveux" #Paris #Barbes https://t.co/GrCErWb0nl

FRANCE 24 Français (@France24_fr) January 7, 2016

Το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία δεδομένου ότι μόλις στις 13 Νοεμβρίου τζιχαντιστές αιματοκύλησαν το Παρίσι αλλά και για το γεγονός ότι σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ένα έτος από τις επιθέσεις στα γραφεία του Charlie Hebdo στις 7 Ιανουαρίου του 2015, όπου οι τζιχαντιστές αδελφοί Σαΐντ και Σερίφ Κουασί σκότωσαν 12 ανθρώπους.

Την ίδια ημέρα πέρυσι, λίγο μετά την επίθεση στο σατιρικό έντυπο, ένας αστυνομικός, ο Αχμέντ Μεραμπέ, είχε πέσει νεκρός και αυτός από τα πυρά των αδελφών Κουασί.

Στις 8 Ιανουαρίου μια αστυνομικός έπεσε νεκρή από τα πυρά ενός τρίτου τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί στο Μονρούζ, στο νότιο Παρίσι.

Δύο ημέρες αργότερα στις 9 Ιανουαρίου του 2015, ο Κουλιμπαλί, επιτέθηκε σε εβραϊκό παντοπωλείο σκοτώνοντας τρεις πελάτες και ένα υπάλληλο εβραϊκής καταγωγής.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords