Νέες Ταινίες: Η Χαμένη Πόλη, Αντίο Κύριε Χάφμαν, Άνεμος Ελευθερίας 1821

Σάντρα Μπούλοκ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ντάνιελ Ράντκλιφ και μία μικρή γεύση Μπραντ Πιτ σε μια περιπέτεια στη ζούγκλα με γερές δόσεις κωμωδίας, «Αντίο Κύριε Χάφμαν» με τον εξαιρετικό Ντανιέλ Οτέιγ σε μια ιστορία που εκτυλίσσεται στο υπό γερμανική κατοχή Παρίσι, «Η Βασίλισσα της Κυψέλης» από το Κόσοβο, που απέσπασε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Σάντανς, και η μυθοπλαστική ταινία τεκμηρίωσης «Άνεμος Ελευθερίας 1821».

Και

ακόμη, δύο ντοκιμαντέρ και ένα παιδικό animation.

Οι επτά ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 24 Μαρτίου.

«Η Χαμένη Πόλη»

Η επιτυχημένη, μα μοναχική συγγραφέας Λορέτα Σέιτζ (Σάντρα Μπούλοκ) έχει αφιερώσει την καριέρα της γράφοντας ρομαντικές περιπέτειες σε εξωτικά μέρη με πρωταγωνιστή το μοντέλο Άλαν (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ο οποίος ερμηνεύει τον χαρακτήρα του «Ντας».

Στη διάρκεια ενός προωθητικού ταξιδιού συνοδεία του Άλαν, η Λορέτα θα πέσει θύμα απαγωγής από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο (Ντάνιελ Ράντκλιφ), ο οποίος ελπίζει πως μπορεί να τον οδηγήσει στον θησαυρό της χαμένηςαρχαίαςπόλης του τελευταίου μυθιστορήματός της. Ο Άλαν, θέλοντας να αποδείξει τον ηρωισμό του και στην πραγματική ζωή, θα αναλάβει να την απελευθερώσει. Το αναπάντεχο δίδυμο θα καταλήξει στη ζούγκλα και αναγκαστικά θα συνεργαστεί προκειμένου να σώσει τον αρχαίο θησαυρό, προτού χαθεί για πάντα.

Σκηνοθεσία:Άνταμ Νι, Άαρον Νι.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Νταβάιν Τζόι Ράντολφ, Όσκαρ Νούνιες, Πάτι Χάρισον, Μπόουεν Γιάνγκ.

«Αντίο Κύριε Χάφμαν»

Παρίσι 1941. Ο Φράνσουα Μερσιέ, ένας συνηθισμένος άντρας με μόνο σκοπό να κάνει οικογένεια με την αγαπημένη του Μπλανς, εργάζεται για τον κύριο Χάφμαν, έναν ταλαντούχο εβραίο κοσμηματοπώλη. Υπό τη σκιά της γερμανικής κατοχής, εργοδότης και υπάλληλος αναγκάζονται να συνάψουν μία συμφωνία που, με το πέρασμα του χρόνου, θα επηρεάσει τη ζωή τους καθοριστικά.

Ο έμπειρος στα ψυχολογικά θρίλερ Φρεντ Καβαγιέ μεταφέρει στο σινεμά το θεατρικό του Ζαν-Φιλίπ Νταγκέρ και δημιουργεί την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα της γερμανικής κατοχής στο Παρίσι, με πρωταγωνιστές τον εξαιρετικό Ντανιέλ Οτέιγ, τον Ζιλ Λελούς (στην τρίτη συνεργασία με τον σκηνοθέτη) και τη Σαρά Ζιραντό.

«Η Βασίλισσα της Κυψέλης»

Ο άντρας της Φαχριγιέ είναι ένας από τους αγνοούμενος του πολέμου στο Κόσοβο και, παράλληλα με το πένθος, η οικογένειά της αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες τους, η Φαχριγιέ ανοίγει μια μικρή αγροτική επιχείρηση, όμως στο παραδοσιακό πατριαρχικό χωριό όπου ζει, οι φιλοδοξίες και οι προσπάθειες της να ενδυναμώσει την ίδια αλλά και τις άλλες γυναίκες δεν τυγχάνουν θετικής αντιμετώπισης. Η ίδια πασχίζει όχι μόνο να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια της, αλλά και να υψώσει το ανάστημά της στην εχθρική κοινότητα που περιμένει στην άλλη γωνία την αποτυχία της. Μια αληθινή ιστορία γυναικείας χειραφέτησης, που απέσπασε τρία βραβεία στο φετινό Φεστιβάλ Σάντανς.

Η ταινία «Hive», όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος, είναι το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Μπλέρτα Μπασόλι, το οποίο επεξεργαζόταν από το 2011.

Παίζουν Ίλκα Γκάσι, Τσουν Λάιτσι, Αουρίτα Αγκούσι.

«Άνεμος Ελευθερίας 1821»

Η μυθοπλαστική ταινία τεκμηρίωσης του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου παρακολουθεί τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ενός εμπόρου, ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας -επινοημένο πρόσωπο- στην προεπαναστατική Πελοπόννησο και στις περιοχές διασποράς του Ελληνισμού.

Μάνη, Μεσσηνία, Τεργέστη, Βιέννη, Ιάσιο, Κωνσταντινούπολη σταθμοί/οδόσημα στο ταξίδι ενός εμπόρου αλλά κυρίως σιωπηλοί μάρτυρες της συνωμοτικής δραστηριότητας ενός φλογερού επαναστάτη. Μέσα από την ιστορία του Φίλωνα παρουσιάζονται πληροφορίες για την κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα, για την οικονομία, την καθημερινή ζωή, τις κοινωνικές συγκρούσεις αλλά και τη διαπάλη των ιδεών· όλα προϊόν σχετικής ενδελεχούς ιστορικής έρευνας.

Το σενάριο συνδυάζει φαντασία και πραγματικότητα. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Χριστόφορου Περραιβού -συνοδοιπόρος και μέντορας του Φίλωνα- που αποδεδειγμένα συνέβαλε στη συμφιλίωση των οικογενειών της Μάνης και του οποίου ο επαναστατικός βίος απλώνεται σ’ ένα διάστημα τριάντα χρόνων, από τη σύλληψή του στην Τεργέστη με τον Ρήγα, το 1798 μέχρι και τη συμμετοχή του στην τελευταία μάχη του αγώνα στην Πέτρα με τον Δημήτριο Υψηλάντη, το 1829.

Παίζουν Τίμος Παπαδόπουλος, Σήφης Πολυζωίδης, Πάνος Κυπαρίσσης, Ρηνιώ Κυριαζή, Γιάννης Αναστασάκης, Λευτέρης Τσάτσης.

«Το Ίχνος του Χρόνου»

Μια ταινία για τον χρόνο, τη μνήμη, τη νοσταλγία, τη γοητεία της αρχαιολογίας και της ανασκαφής, μέσα από τις ιδέες και το έργο του μεγάλου αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη (1936 - 2010). Το φιλμ αναζητά αυτόν τον άνθρωπο που δεν είναι πια παρών, μέσα από το ίχνος που άφησε στους τόπους όπου βρέθηκε και στους ανθρώπους που γνώρισε. Μια κινηματογραφική ανασκαφή από τη Διονυσία Κοπανά που φέρνει στο φως μια εικόνα μέσα από θραύσματα και ίχνη, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πρακτική της αρχαιολογίας.

«Τελευταίο Ταξίδι»

Ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ακολουθεί τα βήματα του Νίκου Καζαντζάκη σε δύο ταξίδια που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία πριν και μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη ενώ η κάμερα «σχολιάζει» με πολιτική ματιά την εικόνα του Ιαπωνίας και του κόσμου από το χτες στο σήμερα.

«Το ντοκιμαντέρ αυτό, στηριγμένο στο βιβλίο του «Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία Κίνα», ισορροπεί σε αυτήν ακριβώς τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στον μύθο και το ρεπορτάζ. Για περίπου έναν χρόνο ακολουθήσαμε τα βήματα του Νίκου Καζαντζάκη στα δύο μεγάλα ταξίδια του στην Ιαπωνία, το 1935 και το 1957. Καταγράψαμε τα μνημεία που γνώρισε και έμειναν αναλλοίωτα στον χρόνο και τον πόλεμο, αλλά και τις πόλεις και τις γειτονιές που άλλαξαν με θεαματικό τρόπο...».

«Τα Κακά Παιδιά»

Η νέα κωμωδία δράσης της DreamWorks Animation, η οποία βασίζεται στη διάσημη σειρά παιδικών βιβλίων του Άαρον Μπλέιμπι που είναι σταθερά στα ευπώλητα των New York Times, μας συστήνει σε μια πενταμελή εγκληματική συμμορία από ζωάκια που ετοιμάζεται να επιχειρήσει την πιο δύσκολη κομπίνα της -να γίνουν υποδειγματικοί πολίτες.

Ποτέ στην ιστορία των κακοποιών δεν έχει υπάρξει άλλη παρέα πέντε φίλων τόσο διαβόητη όσο αυτή των «Κακών Παιδιών» που αποτελείται από τον επιτήδειο πορτοφολά Κύριο Λύκο, τον έμπειρο διαρρήκτη χρηματοκιβωτίων Κύριο Φίδι, τον χαλαρό άρχοντα της μεταμφίεσης Κύριο Καρχαρία, τον ευέξαπτο νταή Κύριο Πιράνχα και την ετοιμόλογη, ευφυή χάκερ Κυρία Ταραντούλα. Μαζί οργανώνουν εντυπωσιακές ληστείες και πάντα καταφέρνουν να ξεγλιστράνε, γι’ αυτό και βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς. Αυτό όμως θα αλλάξει.

Το σενάριο είναι του Ίθαν Κόεν (Tropic Thunder, Madagascar: Escape 2 Africa) και η σκηνοθεσία του Πιερ Περιφέλ (animator στο Kung Fu Panda). Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη και στην αγγλόφωνη εκδοχή της με ελληνικούς υπότιτλους. Οι φωνές της ελληνικής μεταγλώττισης ανήκουν στους Κατερίνα Τσάβαλου, Ντένης Μακρής, Άγγελος Λιάγκος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Θάνος Λέκκας.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Γιώργος Λάνθιμος: Η μικρού μήκους ταινία «Βληχή» και η Έμμα Στόουν Φλεβάρη στην ΤήνοΟταν ο Πούτιν είδε για πρώτη φορά με τον Ολιβερ Στόουν το «Dr. Strangelove»Η αληθινή ιστορία μιας άγριας δολοφονίας που συγκλόνισε τις ΗΠΑ: Η Τζέσικα Μπίελ στο «Candy»
Keywords
ταινιες, κυριε, νεες ταινιες, new york times, kung fu panda, μπραντ πιτ, άρης χατζηστεφάνου, new york, kung fu, ζούγκλα, animation, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, θεατρο, δραση, συμμετοχή, μνήμη, φιλμ, φως, αρης, ιαπωνια, νέα, york, times, escape, africa, panda, ηπα, candy, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, συλληψεις, εκλογες ηπα, κοινωνια, μνήμη, ζούγκλα, γωνια, ηπα, θριλερ, ιχνος, ιχνη, καθημερινη, καριερα, κωνσταντινουπολη, ντοκιμαντερ, οικονομια, σινεμα, φως, kung fu, times, ααρον, αγροτικη, άρης χατζηστεφάνου, ατμοσφαιρα, βιβλιο, βιεννη, γευση, γοητεια, διαστημα, διδυμο, εμειναν, επτα, ζωη, ζωακια, χακερ, ιδεες, ιδια, ιθαν, εικονα, φιλμ, κυρια, κοεν, κοσοβο, κωμωδια, λανθιμος, ληστειες, ματια, μεσσηνια, μνημεια, παντα, οικογενεια, παρισι, πεμπτη, πενθος, πετρα, πουτιν, πρωταγωνιστες, ρηγα, σεναριο, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σκηνοθεσια, ταξιδια, τρια, τριτη, τιτλος, φαντασια, φεστιβαλ, φορα, χατζηστεφανου, ψυχολογικα, animation, βηματα, escape, λεκκας, new york times, new york, πληροφοριες, ταξιδι, τριαντα, θανος, york
Τυχαία Θέματα
Νέες Ταινίες, Χαμένη Πόλη Αντίο Κύριε Χάφμαν Άνεμος Ελευθερίας 1821,nees tainies, chameni poli antio kyrie chafman anemos eleftherias 1821