Μυτιλήνη: Πολίτες απέκλεισαν τη θέση που επιτάχθηκε για την κατασκευή δομής μεταναστών

Τη θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου η οποία επιτάχθηκε προκειμένου να κατασκευασθεί εκεί δομή διαμονής μεταναστών και προσφύγων απέκλεισαν την Παρασκευή από νωρίς το πρωί πολίτες και αυτοκίνητα αλλά και μηχανήματα του δήμου δυτικής Λέσβου.

Στη θέση Διαβολόρεμα στην εθνική οδό Μυτιλήνης - Καλλονής όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης - Μανταμάδου, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους

που διατηρούν εκεί εγκαταστάσεις ενώ απαγορεύεται η διέλευση ακόμα και των απορριμματοφόρων που κινούνται προς τον παρακείμενο στη συγκεκριμένη θέση Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) της Λέσβου. Το τελευταίο γεγονός μεταφράζεται σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ όσο τουλάχιστον διαρκεί ο αποκλεισμός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο αποκλεισμός της θέσης θα διαρκέσει κατ′ αρχάς 48 ώρες και είναι συμβολικός αλλά και προειδοποιητικός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Πάνω από 3.000 συλλύψεις παράτυπων μετανάστων τον Ιανουάριο

Σε 3.170 ανέρχονται οι παράτυποι πρόσφυγες και μετανάστες που συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2020 σε 91 διαφορετικά περιστατικά σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Επίσης σε 83 περιστατικά, 201 μετανάστες και πρόσφυγες που είχαν εισέλθει στην Ελλάδα προσπάθησαν να βγουν σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ, αλλά συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές. Σε όλες τις περιπτώσεις συνελήφθησαν 36 άτομα ως διακινητές ενώ κατασχέθηκαν 9 σκάφη και 14 οχήματα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Μετέφερε κοκαΐνη και κάνναβη με το ΚΤΕΛ Συνελήφθη στη Γλυφάδα γνωστός άνθρωπος της νύχτας Συμπλοκή στην Ομόνοια: Σε λιμάνια και αεροδρόμια η φωτογραφία του δολοφόνου
Keywords
Τυχαία Θέματα