Μύλος με τη συναυλία για τα Τέμπη: Εξώδικο Καρυστιανού σε Πλακιά, τι λένε οι καλλιτέχνες
Σημαντικές αντιδράσεις και διαφωνίες φαίνεται να έχει προκαλέσει στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών η συναυλία που έχει προγραμματιστεί στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.
Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Τρίτη, μετά από δημοσίευση του Νίκου Πλακιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία εναντιωνόταν στην απόφαση για την διεξαγωγή της συναυλίας, με είσοδο 15 ευρώ.
«Έπεσε το μάτι μου στο εισιτήριο για την είσοδο με αντίτιμο 15€. Γνωρίζετε που θα πάνε αυτά τα χρήματα; Γνωρίζετε ότι ο σύλλογος που το διοργανώνει απαρτίζεται από 6 οικογένειες; Ζητήσατε καταστατικό συλλόγου; Ζητήσατε να δείτε αν είναι νόμιμος; Γνωρίζετε ότι όλες οι άλλες οι οικογένειες είμαστε αντίθετοι σε ότι έχει να κάνει με οικονομικά αντίτιμα. Χαιρετώ την κίνηση σας και ευχαριστώ που δεν μας ξεχνάτε», ανέφερε ο κ. Πλακιάς.
«Θα σας πω μόνο ακυρώστε την παρουσία σας εκεί διότι θα ακολουθήσω κάθε νόμιμη νομική ενέργεια. Οποιος έχει οικονομική ανάγκη να χρησιμοποιήσει μόνο το όνομα του συγγενή του και όχι τον αριθμό 57 και πληθυντικό όπως πχ ΘΥΜΑΤΩΝ. Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15€.
Κάποτε θα κάνουμε αυτή την συναυλία χωρίς οικονομικά αντίτιμα και με χιλιάδες κόσμο», δήλωσε ο κ. Πλακιάς με ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
«Θα ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια σχετικά με το θέμα που προηγήθηκε από τον κ. Πλακιά για την συναυλία που θα γίνει για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο και την οποία οργανώνει ο σύλλογος μαζί με κάποιους καλλιτέχνες», ανέφερε η κ. Καρυστιανού, απαντώντας στον κ. Πλακιά.
«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού, στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει, όπως και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή την οποία θέλει και ο κ. Πλακιάς, αλλά δεν το κάναμε μόνο γι’ αυτό. Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας. Είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο».
Αντιδράσεις από τους καλλιτέχνεςΑρκετοί ήταν και οι καλλιτέχνες που θέλησαν να τοποθετηθούν λόγω της έκτασης που πήρε το τελευταίο χρονικό διάστημα η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας και Φοίβος Δεληβοριάς αναφέρθηκαν στους λόγους για τους οποίους θα δώσουν το παρόν στο Καλλιμάρμαρο.
Θανάσης Παπακωνσταντίνου: «Έχω δώσει τον λόγο μου στους συμπολίτες»
«Έχω δώσει το λόγο μου στους συμπολίτες- συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, που ήρθαν σε επαφή μαζί μου εδώ και καιρό και μου ζήτησαν -τιμώντας με έτσι-να έχω συμμετοχή σε συναυλία για τη στήριξη του δύσκολου αγώνα τους για δικαιοσύνη, ότι θα είμαι εκεί και θα τους στηρίξω, παρ’ ότι έχω απομακρυνθεί από τα συναυλιακά δρώμενα. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη-το γεγονός είναι πολύ φορτισμένο για να έχει κανείς αμφιβολίες- και θα συνεχίζω να τους στηρίζω είτε είναι όλοι μαζί είτε μείνει έστω και μια μόνο οικογένεια. Είτε στο Καλλιμάρμαρο είτε οπουδήποτε αλλού».
Φοίβος Δεληβοριάς: «Πηγαίνω στην συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μια δεύτερη σκέψη».«Πηγαίνω στην συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη. Πηγαίνω για να στηρίξω όσες οικογένειες αποφάσισαν τον δύσκολο και πολυέξοδο δρόμο της νομικής διεκδίκησης κι εδώ και στην Ευρώπη. Αγόρασα μάλιστα κι ο ίδιος έναν αριθμό εισιτηρίων για να υποστηριχθεί ο Σύλλογος, ο καθαρότερος δρόμος νομικά για να είναι όλα εντάξει και καθαρά. Με σεβασμό στις αντιρρήσεις από άλλες οικογένειες, είμαι ταυτόχρονα απολύτως σίγουρος πως αν η συναυλία βοηθήσει σε κάποια πιθανή δικαίωση, θα δικαιωθούν κι εκείνοι και όλη η μελλοντική κοινωνία, που δικαιούται και ασφάλεια και λογοδοσία.Σε τελευταία ανάλυση, λοιπόν, πηγαίνω στη συναυλία και για το δικό μου το παιδί. Τα υπόλοιπα εκεί».Σωκράτης Μάλαμας: «Κατανοούμε την οδύνη, ο σεβασμός μας είναι απόλυτος στο πρόσωπό τους»
«ΝΑΙ, κατανοώ τη θλίψη και τη θέση κάποιων γονέων και συγγενών για τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άκαιρα και παράδοξα.
Κατανοούμε την οδύνη και ο σεβασμός μας ειναι απολυτος στο προσωπό τους. Έχουμε παιδιά και γνωρίζουμε το αισθημα της διαρκούς απώλειας, όμως η συμπαράστασή μας είναι επίσης απόλυτη για την εξεύρεση της αλήθειας που έχει αλλοιωθεί -αποκρυβεί με τόση επιμέλεια κάτω απο περίεργα σχεδιάσματα- τεχνάσματα και νομικά κόλπα.
Είναι υπόθεση όλων μας γι αυτό συμμετέχω με κάθε τροπο σ αυτή την συναυλία».
Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με την κ. Καρυστινού να δηλώνει την δυσαρέσκειά της, στέλνοντας εξώδικο στο Νίκο Πλακιά και τον αδερφό του, στο οποίο τονίζει τον διχασμό που έχει προκληθεί στην κοινωνία, μέσα από την αμφισβήτηση των προθέσεων του συλλόγου.
Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Πλακιάς, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Related...Νεκρός Ελληνας στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞΛίβανος: Μάχες ισραηλινών δυνάμεων με τη Χεζμπολάχ στο έδαφος - «Ανεπιθύμητος» ο ΓκουτέρεςΦωτιά στην Κορινθία: Αντιδήμαρχο της περιοχής δείχνουν τα στοιχεία για εμπρησμό από αμέλεια- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Diddy: "Τα ονόματα που θα βγουν στη φόρα θα σας σοκάρουν" - Ακόμα και 9χρονο αγόρι ανάμεσα στα θύματά του
- Lady Gaga: Έτσι φαντάζεται τον γάμο της με τον Michael Polansky
- Δήμος Αθηναίων: «Λυπηρό και ντροπιαστικό να επιτίθενται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας»
- Δημόσιο: Πού θα γίνουν 19.181 προσλήψεις τακτικού προσωπικού το 2025 – Πώς κατανέμονται
- Το Ιράν απειλεί ότι θα «τινάξει στον αέρα» πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε όλη την Μέση Ανατολή!
- Βρήκε στο σπίτι του έναν κρυμμένο πίνακα ζωγραφικής που μισούσε η μητέρα του – Τελικά ήταν Πικάσο αξίας 6 εκατ. δολαρίων
- Φωτιά στην Κορινθία: Αντιδήμαρχος ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό
- «Ξοφλημένοι ή δεν μπορούν στον Παναθηναϊκό – Παραδέχομαι τον Ολυμπιακό»!
- Σύνταγμα: Συναγερμός για ύποπτo αντικείμενο
- Οικιακή βοηθός έκλεψε 24.000 ευρώ από οικία που εργαζόταν στη Γλυφάδα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece
- Μύλος με τη συναυλία για τα Τέμπη: Εξώδικο Καρυστιανού σε Πλακιά, τι λένε οι καλλιτέχνες
- Κέρκυρα: Στη φυλακή η 49χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία του συζύγου της
- N. Κορέα: Αποστάτης προσπάθησε να επιστρέψει λόγω χρεών στη Β. Κορέα με κλεμμένο λεωφορείο
- Στα χέρια της Ασφάλειας σπείρα που στοχοποιούσε ΑΤΜ
- ΣΔΟΕ: Εντοπίστηκαν εταιρείες για σοβαρές φορολογικές παραβάσεις και λαθρεμπόριο (Εικόνες)
- Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ για Μέση Ανατολή: «Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα»
- «Χειροτεχνίες με έμπνευση από τα Μουσεία μας»: Κύκλος εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες
- To Volvo ΕΧ90 παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στην έκθεση Auto Athina 2024
- Τελευταία Νέα Huffington Post Greece
- Μύλος με τη συναυλία για τα Τέμπη: Εξώδικο Καρυστιανού σε Πλακιά, τι λένε οι καλλιτέχνες
- Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ για Μέση Ανατολή: «Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα»
- To Volvo ΕΧ90 παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στην έκθεση Auto Athina 2024
- Κέρκυρα: Στη φυλακή η 49χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία του συζύγου της
- «Χειροτεχνίες με έμπνευση από τα Μουσεία μας»: Κύκλος εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες
- Στα χέρια της Ασφάλειας σπείρα που στοχοποιούσε ΑΤΜ
- N. Κορέα: Αποστάτης προσπάθησε να επιστρέψει λόγω χρεών στη Β. Κορέα με κλεμμένο λεωφορείο
- ΣΔΟΕ: Εντοπίστηκαν εταιρείες για σοβαρές φορολογικές παραβάσεις και λαθρεμπόριο (Εικόνες)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Με την παραχώρηση ενός απορριμματοφόρου ενισχύει τον Δήμο Μαλεβιζίου ο Δήμος Ηρακλείου
- Αρχιεπίσκοπος από Ιεραρχία: Ανησυχούμε για τα Πατριαρχεία της Αντιοχείας και των Ιεροσολύμων
- Σ.Φάμελλος: Οφείλουμε να ξαναχτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς
- Φωτιά στην Κορινθία: Αντιδήμαρχος ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό
- Οικονόμου: Αποδίδουν οι εντατικοί έλεγχοι για τον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής - Επιπλέον έσοδα για το μετρό
- Nations League: "Απόβαση" Ελλήνων στο Γουέμπλεϊ - Πάνω από 3.000 εισιτήρια πουλήθηκαν για το ματς της Εθνικής Ελλάδος με την Αγγλία
- Σύλβια Παπαδάκη: Στον πατέρα η επιμέλεια των ανήλικων παιδιών με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου
- Τρομοκρατικό χτύπημα στο Τελ Αβίβ: Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία των έξι από τα επτά θύματα - Ανάμεσά τους ο Ιώνας Καρούσης
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός σχολικού λεωφορείου συνελήφθη μεθυσμένος για δεύτερη φορά μέσα σε... 15 μέρες - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα