Μηνύματα υπερηφάνειας από τον πολιτικό κόσμο για την εθνική επέτειο

«Το έπος του ’40 μας θυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» και υπογράμμισε πώς «οι Ενοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια μας και προασπίζονται την πατρίδα απέναντι σε κάθε απειλή».

«Η επέτειος του ″ΟΧΙ″ είναι μια μέρα τιμής και υπερηφάνειας για το έθνος μας. Μια ένδοξη στιγμή της ιστορίας μας, όταν οι Ελληνες

αρνήθηκαν να παραδοθούν, αντιτάχθηκαν ηρωικά στη φασιστική εισβολή και κατανίκησαν έναν υπέρτερο εχθρό. Το έπος του ’40 μας υπενθυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι”, είπε η κ. Σακελλαροπούλου και συνέχισε: «Είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη μας στις Ενοπλες Δυνάμεις που εγγυώνται την ασφάλειά μας και προασπίζονται την πατρίδα απέναντι σε κάθε απειλή. Από το υψηλό φρόνημα και την ετοιμότητά τους αντλούμε παράδειγμα ευθύνης και ομοψυχίας».

Μητσοτάκης: «Τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν κόντρα στο φασισμό και στον κατακτητή»

«Τιμούμε σήμερα αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν κόντρα στο φασισμό και στον κατακτητή και η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συμπίπτει με τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ελευθερία των Ελλήνων. Σήμερα έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση και περισσότερη αισιοδοξία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της παρέλασης που παρακολούθησε στο Παλαιό Φάληρο.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά με εκσυγχρονισμένες Ένοπλες Δυνάμεις, με διεθνείς συμμαχίες, μια χώρα η οποία τείνει χείρα φιλίας σε όλους ταυτόχρονα όμως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή οικονομικά με ανάπτυξη για όλους, με επενδύσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, με μειωμένους φόρους που βελτιώνουν το διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Εύχομαι και ελπίζω να μπορέσουμε να πορευτούμε σε αυτό το μέλλον με την ενότητα που οι καιροί απαιτούν και να έχουμε πάντα την ευθυκρισία να ξεχωρίζουμε τα χρήσιμα ″ναι″ από τα αναγκαία «όχι». Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση για ένα καλύτερο αύριο».

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν»

«Eνώ δεν απειλούμε κανέναν, δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν», διαμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος, αμέσως μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη δήλωσε πως «η Ελλάδα θωρακίζεται και θα συνεχίσει να θωρακίζεται».

« Η Ελλάδα θωρακίζεται και θα συνεχίσει να θωρακίζεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας μεθοδικής, στη βάση ενός οργανωμένου σχεδίου που εκπονήσαμε στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας με την αγαστή συνεργασία στρατιωτικής και πολιτικής και φυσικά υπό την τελική έγκριση του πρωθυπουργού», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να θωρακίζεται επεκτείνοντας κι εντείνοντας τις αμυντικές συμμαχίες με φίλες χώρες αλλά και αναβαθμίζοντας τα οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Και τούτο το κάνουμε διότι αντιλαμβανόμαστε τη χώρα ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή αλλά και διότι ενώ δεν απειλούμε κανέναν δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν».

Ως προς την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε πως «αν πρέπει να διδαχθούμε - και πρέπει να διδαχθούμε - από το παράδειγμα του έπους του ’40 είναι ότι όταν είμαστε ενωμένοι, συνειδητοποιημένοι και έτοιμοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή, να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δοκιμασία».

Ν. Δένδιας: «Υπερήφανοι για τις ιστορικές επιλογές της χώρας»

Μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «28η Οκτωβρίου: Ημέρα μνήμης για όσους πολέμησαν για την Ελευθερία της Ελλάδας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Υπερήφανοι πάντα για τις ιστορικές επιλογές της χώρας μας».

Αναστασιάδης: «Τιμούμε τις αρετές των Ελλήνων»

«Σήμερα τιμούμε τις αρετές των Ελλήνων. Την αρετή που μεταφράζεται σε αγάπη προς την πατρίδα, που εκφράζεται και μεγαλουργεί μέσα από την ενότητα, που δίδει το αίμα, και διδάσκει πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Η μακρόχρονη ελληνική Ιστορία καταγράφει πολλές περιπέτειες του Ελληνισμού. Αν έγινε κατορθωτή η απελευθέρωση είτε της Ελλάδας είτε η απαλλαγή από τον αποικιακό ζυγό, αυτό που χαρακτήριζε ήταν οι αρετές που διαθέτουν οι Ελληνες. Αυτή την ώρα, αυτή την αρετή έχουμε ανάγκη» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και πρόσθεσε: «Να ενώσουμε δυνάμεις να εντείνουμε τους αγώνες μας μέσα από τη διπλωματία, το διεθνές δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Ενωση, για να απαντήσουμε όπως αξίζει είτε στον κ. Τατάρ είτε στον καθ′ αυτόν εντολέα του, τον κ. Ερντογάν».

Φάμελλος: «Η μάχη απέναντι στο φασισμό διαρκώς μπροστά μας»

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος, επισήμανε: «Τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Ελληνες που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στο ναζισμό και στο φασισμό. Ταυτόχρονα, όμως, γνωρίζουμε πως η μάχη για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία απέναντι στο ναζισμό και στο φασισμό παραμένει διαρκώς μπροστά μας. Και, προφανώς, η μάχη για τη ζωή, η μάχη για την υγεία, που αυτές τις μέρες δίνει όλη η ελληνική κοινωνία. Στεκόμαστε δίπλα και στους μαχητές της υγείας και της ζωής”.

Χριστοδουλάκης: «Οι Ελληνες ενωμένοι, είμαστε δυνατοί, μπορούμε»

Ο γραμματέας της Κ.Ε του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, υπογράμμισε: «Οι Έλληνες ενωμένοι, είμαστε δυνατοί, μπορούμε. Μπορούμε να αποκρούσουμε κάθε απειλή, να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια. Μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλά, ακόμη και στα δύσκολα, να δημιουργήσουμε την ισχυρή Ελλάδα που μας αξίζει. Αυτό μας διδάσκει η σημερινή επέτειος του ΟΧΙ. Αυτή την αισιοδοξία και την πίστη στις δυνάμεις μας, μας δίδαξε και η Φώφη Γεννηματά. Σήμερα όμως πρέπει να πούμε και ένα ακόμα καθαρό ”όχι”. Στην πανδημία και τον ιό, έναν επικίνδυνο εχθρό. Να τον νικήσουμε με όπλο μας τον εμβολιασμό. Όλοι. Χωρίς δισταγμούς και υπεκφυγές”.

Δ. Κουτσούμπας: Η 28η Οκτωβρίου εμπνέει τους αγώνες του σήμερα

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940, αλλά και τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, μπορούν να εμπνέουν τους αγώνες του σήμερα για μια κοινωνία χωρίς φασισμό, πολέμους, εκμετάλλευση. Αυτό είναι το και το πραγματικό περιεχόμενο της λαϊκής ενότητας απέναντι σε μια κάλπικη «εθνική ομοψυχία», που συνήθως προβάλλουν οι δυνάστες του λαού μας» δήλωσε για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Γ. Βαρουφάκης: Μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό

«Η 28η Οκτωβρίου, η Γιορτή του ΟΧΙ, είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό αλλά και για κάθε ευρωπαίο δημοκράτη», τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο του ΟΧΙ, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

«Τιμάμε σήμερα τον αγώνα τους, το Αλβανικό Επος, και την Εθνική Αντίσταση που ακολούθησε την Γερμανική Κατοχή» σημειώνει. Με αφορμή την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, ο Γραμματέας του ΜεΡΑ 25 υπογραμμίζει επίσης ότι: «φέτος, ανήμερα 28ης Οκτωβρίου του 2021, επέλεξε να μας επισκεφτεί λίγο πριν παραδώσει την Καγκελαρία η κα Μέρκελ. Σε πείσμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, που δεν θα χάσει την ευκαιρία να της προσφέρει άλλη μια φορά γη και ύδωρ, ο φιλόξενος λαός μας της εύχεται καλή αφυπηρέτηση αλλά και της θυμίζει πως αυτός ο τόπος δεν προσκυνά αδίστακτους κατακτητές που, δρώντας εκ μέρους της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, μετέτρεψαν την Ευρώπη σε σιδερένιο κλουβί».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΛαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου με καθηλωτική στρατιωτική παρέλαση στη ΘεσσαλονίκηΣυγκινητικές εικόνες στην μαθητική παρέλαση της ΑθήναςΤο μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς»: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα»
Keywords
εθνικη, μηνυματα, νίκος αναστασιάδης, θεσσαλονικη, ελλαδα, twitter, ενωση, εαμ, ΚΚΕ, μερκελ, αθηνα, συριζα, εθνος, σταση εργασιας, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, παρελαση θεσσαλονικη, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, βαρουφακης, χρονια πολλα, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, κοινωνια, παρελαση, χωρες, γη και υδωρ, δημοκρατια, εαμ, εικονες, κοντρα, πλαισιο, σημερινη, σωκρατης, υγεια, ωρα, αγαπη, αγωνες, αιμα, αισιοδοξια, αξιζει, αρετη, αυτοπεποιθηση, αφορμη, εγινε, ευκαιρια, ειπε, εκμεταλλευση, ελευθερια, επενδυσεις, ετων, ευρωπη, ζωη, ιδρυση, ηρωες, θεσεις εργασιας, θυμιζει, μητσοτακης, νεες θεσεις εργασιας, παντα, παλαιο φαληρο, πιστη, πεισμα, το εθνος, υδωρ, φαληρο, φαμελλος, φυσικα, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, ασφαλεια, δημητρης, δικαιωμα, δικαιωματα, ενωση, γιορτη, χωρα, υπουργειο, εισβολη, μια φορα, μπροστα, πληροφοριες, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα