Μην μεταμορφωθείτε σε κολοκύθα, δοκιμάστε τη

Οι κολοκύθες είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για ένα νόστιμο φαγητό, αλλά και τα οφέλη τους, τις καθιστούν τόσο σημαντικές για την υγεία μας.

Αντίο βάρος!

Η κολοκύθα είναι μια πολύ καλή πηγή ινών και μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερο χρόνο με λιγότερες θερμίδες. Άλλωστε, μια πλούσια σε ίνες διατροφή φαίνεται να μας βοηθά να περιορίζουμε την κατανάλωση φαγητού.

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Οι κολοκύθες έχουν το αντιοξειδωτικό βήτα-καροτένιο, το οποίο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου.

Όμορφο δέρμα

Οι ίδιες

εξουδετερωτικές δυνάμεις των καροτενοειδών στην κολοκύθα που μπορούν να κρατήσουν τα καρκινικά κύτταρα μακριά, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση του δέρματος χωρίς ρυτίδες. Καθόλου κακό!

Καλή όραση

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη κολοκύθα περιέχει περισσότερο από το 200 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α, η οποία βοηθά στην όραση, ιδιαίτερα στο αχνό φως. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι κολοκύθες είναι επίσης πλούσιες σε καροτενοειδή, οι ενώσεις που δίνουν το έντονο πορτοκαλί χρώμα τους, συμπεριλαμβανομένης της βήτα-καροτίνης, την οποία το σώμα μετατρέπει σε μορφή βιταμίνης Α για πρόσθετη προστασία.

Μετά από μια σκληρή προπόνηση

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη κολοκύθα έχει επιπλέον κάλιο που βοηθά στην αποκατάσταση των ηλεκτρολυτών μετά από μια βαριά προπόνηση, και διατηρεί τους μυς υγιείς ώστε να λειτουργούν στο καλύτερο δυνατό.

Καλύτερη διάθεση

Οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε αμινοξέα που είναι σημαντικά στην παραγωγή σεροτονίνης, έναν από τους κυριότερους παράγοντες όταν πρόκειται για τη διατήρηση της καλής διάθεσή μας.

Δυνατή καρδιά

Τα καρύδια και οι σπόροι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των κολοκυθιών, είναι φυσικά πλούσια σε συγκεκριμένες φυτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται φυτοστερόλες και έχουν αποδειχθεί σε μελέτες πως βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα