Τουλάχιστον 24 νεκροί από την συντριβή αεροσκάφους στο Κονγκό

Σε τουλάχιστον 24 νεκρούς ανέρχεται ο απολογισμός από τη συντριβή αεροσκάφους σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία στη Γκόμα, στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, όπως έγινε γνωστό από έναν βουλευτή και ένα μέλος των ομάδων διάσωσης.

Ο Ζαν Πολ Λουμπουλούμπου, ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου του Νορθ Κιβού, δήλωσε ότι 24 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια. Ένας διασώστης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε από την πλευρά του ότι τουλάχιστον 26 πτώματα έχουν βρεθεί.

Ένα μικρό αεροπλάνο της ιδιωτικής εταιρείας Busy

Bee με 19 επιβαίνοντες συνετρίβη, την ώρα της απογείωσης σε λαϊκή συνοικία της Γκόμα, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία και αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Μαγκολόπα αξιωματούχο του αεροδρομίου της πόλης, δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των επιβαινόντων.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το αεροπλάνο, τύπου Dornier, είχε προορισμό το Μπένι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρειο Κίβου που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα βόρεια της Γκόμα. Συνετρίβη σε μία από τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες που βρίσκονται γύρω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

«Σε αυτό υπήρχαν 17 επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος. Απογειώθηκε περίπου στις 09:00- 09:10 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», επεσήμανε ο Εριτιέρ Σάιντ Μαμάντου, αρμόδιος της εταιρείας Busy Bee για τις κρατήσεις.

Η Busy Bee είναι μια νέα αεροπορική εταιρεία, που διαθέτει τρία αεροσκάφη, για να εξυπηρετεί περιοχές των επαρχίων Βόρειο Κίβου και Μπουτέμπο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Βίντεο: Όχημα εκτός ελέγχου απείλησε αεροπλάνο σε αεροδρόμιο United Airlines: Αναγκάστηκαν σε αλλαγή πορείας, επειδή επιβάτης κλειδώθηκε στην τουαλέτα Οικογένεια γνωστών Βρετανών μουσικών ξεκληρίστηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις Άλπεις
Keywords
Τυχαία Θέματα