Μια απλή μέθοδος επιβίβασης υπόσχεται να βάλει τέλος στην αναμονή για το αεροπλάνο

Μια νέα εξαιρετικά απλή μέθοδος δοκιμάζεται στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, σε μια προσπάθεια να μειωθεί σημαντικά η αναμονή για την επιβίβαση στο αεροπλάνο.

Το αεροδρόμιο λέει ότι συνεργάζεται με την EasyJet σε μια σειρά μεθόδων για να καταστήσει τη διαδικασία επιβίβασης δυνητικά ταχύτερη και πιο χαλαρωτική.

Μια τεχνική περιλαμβάνει την παραχώρηση προτεραιότητας σε όσους κάθονται στις πίσω σειρές και στη συνέχεια η επιβίβαση αυτών στις μπροστινές.

Παράλληλα, εξετάζεται η επιβίβαση πρώτα όσων κάθονται στα παράθυρα, μετά εκείνων στη μέση και τέλος όσους έχουν θέση δίπλα στο διάδρομο.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου πιστεύουν ότι είναι δυνατό να μειωθεί ο χρόνος, που χρειάζεται για την επιβίβαση σε μια τυπική πτήση, μεταξύ τριών και 14 λεπτών.

Η δοκιμή θα διεξαχθεί τους επόμενους δύο μήνες στο Βόρειο Τερματικό στα αεροσκάφη Airbus A320.

Οι επιβάτες με προτεραιότητα επιβίβασης ή που χρειάζονται ειδική βοήθεια θα συνεχίσουν να επιβιβάζονται πρώτοι στα αεροπλάνα.

Το Γκάτγουικ, που είναι ο δεύτερος πιο πολυσύχναστος αερολιμένας του Ηνωμένου Βασιλείου, θα εξετάσει τον αντίκτυπο των νέων μεθόδων μαζί με τα σχόλια και τις αξιολογήσεις των επιβατών προτού προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες αλλαγές.

Ο επικεφαλής της ψηφιακής καινοτομίας στο αεροδρόμιο δήλωσε ότι η δοκιμή στοχεύει να λύσει το πρόβλημα με τις ουρές στην αίθουσα της πύλης επιβίβασης.

«Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι αυτή η νέα τεχνική έχει τη δυνατότητα να μειώσει το συνολικό χρόνο επιβίβασης. Με την καλύτερη επικοινωνία με τους επιβάτες και την επιβίβαση ανάλογα με τον αριθμό της θέσης, αναμένουμε επίσης να κάνουμε την όλη εμπειρία επιβίβασης πιο χαλαρωτική και, ενδεχομένως, να αποτρέψουμε μεγάλο αριθμό επιβατών να σπεύδουν προς τα εμπρός σε οποιοδήποτε στάδιο» εξήγησε.

Ο αερολιμένας κατέγραψε πέρυσι με την τέταρτη χειρότερη απόδοση των μεγάλων αεροδρομίων του Ηνωμένου Βασιλείου, με τις αναχωρήσεις πτήσεων να καθυστερούν κατά μέσο όρο 18 λεπτά, σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.

Πηγή: Skynews

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Η Boeing καθηλώνει 50 Boeing 737 NG παγκοσμίως λόγω επικίνδυνων ρωγμών Κόσοβο: Εκπαιδευτικός και αστυνομικός μεταξύ των κατηγορουμένων σε πολύκροτη υπόθεση βιασμών έφηβης Ακάρ: Ως την άνοιξη του 2020 οι εργασίες για να τεθούν σε πλήρη λειτουργία οι S-400
Keywords
Τυχαία Θέματα