Μετά από 46 χρόνια, η Yoko Ono αναγνωρίζεται επισήμως για τη συμβολή της στη συγγραφή του «Imagine»Μετά από 46 χρόνια, η Yoko Ono λαμβάνει επιτέλους τα εύσημα που της αναλογούν. Η διάσημη καλλιτέχνης με τα πολλά πρόσωπα, αναγνωρίστηκε και επίσημα ως η συν-στιχουργός του θρυλικού κομματιού «Imagine» του 1971, του οποίου η συγγραφή μέχρι σήμερα αποδιδόταν αποκλειστικά στον John Lennon.

Η είδηση ανακοινώθηκε την Τετάρτη, σε μια συνεδρίαση της National Music
Publishers Association, από τον CEO David Israelite. Παράλληλα το «Imagine» τιμήθηκε και με το βραβείο Centennial Song (Τραγούδι της Εκατονταετίας).

«Παρότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά το 1971, σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως τα πράγματα έχουν αλλάξει», είπε ο Israelite. «Γι' αυτό απόψε είναι ξεχωριστή τιμή μου να διορθώσω την κατάσταση έπειτα από 48 χρόνια και να αναγνωρίσω τη Yoko Ono ως συν-στιχουργό του τραγουδιού της εκατονταετίας της NMPA, “Imagine”, και να παραδώσω στη Yoko Ono τα εύσημα που της αξίζουν».

Proudest day of my life: The National Music Publishers Association just gave the centennial (song of the century) award to Imagine, but WAIT! Surprise! They played an audio interview of my father saying (approximately) 'Imagine should've been credited as a Lennon/Ono song, if it had been anyone other than my wife I would've given them credit.' Cut to: my mother welling up in tears, and then Patti and Jesse Smith @michiganmanhattan Imagine! Patience is a virtue! ✌️❤✌️❤✌️❤✌️ (PS they officially declared Imagine to be a Lennon/Ono song and gave my mother a second award! )

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sean Ono Lennon (@sean_ono_lennon) στις Ιούν 14, 2017, 4:44μμ PDTΣτην πορεία, έπαιξε μια συνέντευξη αρχείου, στην οποία ο Lennon εξηγεί πως το τραγούδι δεν θα υπήρχε χωρίς την Ono. «(Το Imagine) θα έπρεπε να πιστωθεί ως ένα τραγούδι των Lennon-Ono», έλεγε ο Lennon. «Επειδή μεγάλο μέρος του -οι στίχοι και η ιδέα- προήλθε από τη Yoko. Εκείνες τις ημέρες όμως ήμουν λίγο περισσότερο εγωιστής, λίγο περισσότερο “μάτσο” και παρέλειψα να αναφέρω τη συμβολή της. Ήταν όμως βγαλμένο όλο από το “Grapefruit”, το βιβλίο της. Υπάρχουν ένα σωρό κομμάτια εκεί που κάνουν λόγο για “imagine this” και “imagine that” (φαντάσου αυτό κι εκείνο)».

Επτά χρόνια πριν την κυκλοφορία του «Imagine», η Ono είχε κυκλοφορήσει μόνη της το «Grapefruit», ένα μικρό διαμάντι λογοτεχνίας, απείθαρχο και ταυτόχρονα ήσυχο, γεμάτο με παράξενες ευχές και απαιτήσεις. «Φαντάσου το σώμα σου να απλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο, σαν λεπτός ιστός. Φαντάσου να κόβεις ένα κομμάτι του ιστού», αναγράφεται σε ένα σημείο.

Ο Sean Lennon συνόδευσε στη σκηνή την μητέρα του, Yoko Ono, η οποία χρησιμοποιεί πλέον αναπηρικό καροτσάκι για να μετακινείται, προκειμένου να παραλάβει το Centennial Song Award. Σύμφωνα με τον Lennon, η Ono δάκρυσε όταν άκουσε την ανακοίνωση. Κατά την παραλαβή του βραβείου, είπε πως η επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας της την έχει κάνει να εκτιμήσει ακόμη περισσότερο το τραγούδι και την έχει διαποτίσει με μια τεράστια εκτίμηση για το γεγονός πως είναι ακόμη ζωντανή.

«Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου», είπε, λαμβάνοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Συγχαρητήρια Yoko. Καιρός ήταν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα