Μένουμε σπίτι και η Αθήνα ερημώνει: Μία φωτογραφική περιήγηση

Photo Credits: Αλέξης Γαγλίας

Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει μεταμορφώσει την Αθήνα σε έρημη πόλη. Μέσα σε μία μόλις ημέρα, οι πιο κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτό που ήταν άλλοτε.

Η εικόνα από το Σύνταγμα και το Ζάππειο δεν παραπέμπουν καθόλου σε ένα συνηθισμένο πρωί Σαββατοκύριακου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ Μήνυμα από Μαξίμου
στους πολίτες: «Μένουμε σπίτι» «Κλείνουμε την πόρτα στον κορονοϊό» - Το βίντεο που ανήρτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter #μενουμεστοσπιτι: Πρώτο trend στο Twitter - Η καραντίνα δεν είναι αργία

Ο σκοπός όμως είναι ιερός. Οι πολίτες μένουν στα σπίτια τους και τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συναθροίσεων που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

To χάσταγκ #μενουμεστοσπιτικαι όλες οι σχετικές καμπάνιες που έχουν πραγματοποιηθεί για τον σκοπό αυτό δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα.

Και πολύ καλά κάνουν. Οσο υπάρχει ομοψυχία, θα ξεπερνάμε τον φόβο και θα πηγαίνουμε μόνο μπροστά.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Γιατί οι Βρετανοί δεν κλείνουν τα σχολεία όπως στην Ελλάδα; Αρνητικός στον κορονοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ Κλειστά μέχρι τέλος Απριλίου τα εποχικά τουριστικά καταλύματα
Keywords
Τυχαία Θέματα