Μέλος του προσωπικού έκλεβε αντικείμενα από το Μπάκιγχαμ και τα πωλούσε στο ebay

Εργαζόμενος στην υπηρεσία τροφοδοσίας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ παραδέχτηκε ότι έκλεψε αντικείμενα, μεταξύ των οποίων μετάλλια και φωτογραφίες, από τη βασιλική κατοικία.

Ο 37χρονος Άνταμο Κάντο ομολόγησε την ενοχή του στο Δικαστήριο του Γουεστμίνστερ για συνολικά τρεις κλοπές, που έγιναν μεταξύ 11 Νοεμβρίου 2019 και 7 Αυγούστου 2020.

Η αστυνομία εντόπισε «σημαντική ποσότητα» κλοπιμαίων στο κατάλυμα του εντός του ανακτόρου του Μπάκιγχαμ.

Ο Κάντο βρήκε την ευκαιρία, όταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας τροποποιήθηκαν τα καθήκοντα του και στις

υποχρεώσεις του προστέθηκαν εργασίες καθαρισμού, γεγονός που του έδωσε πρόσβαση σε γραφεία, αποθήκες και χώρους, στους οποίους υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να εισέλθει.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Κάντο έδωσε προς πώληση στο eBay 37 αντικείμενα, η αξία των οποίων αρχίζει από 11.000 ευρώ και ξεπερνά τις 110.000 ευρώ, σε τιμές πολύ χαμηλότερες της πραγματικής τους αξίας.

Ανάμεσα στα κλοπιμαία είναι το φωτογραφικό άλμπουμ από την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο παλάτι, υπογεγραμμένες φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι, του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Επίσης, ο δράστης έκλεψε μετάλλια, όπως και 77 αντικείμενα από το κατάστημα σουβενίρ του παλατιού.

Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ωστόσο είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης.

Πηγή: BBC

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Η Μελάνια Τραμπ στολίζει τελευταία φορά για τα Χριστούγεννα τον Λευκό Οίκο ΗΠΑ: 26χρονη influencer του Instagarm βρέθηκε νεκρή στο Χιούστον Cardi B όπως Ρίτα Όρα: Γεύμα με 40 καλεσμένους την Ημέρα των Ευχαριστιών
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέλος, Μπάκιγχαμ,melos, bakigcham