Μεγάλη έκρηξη σε γειτονιά του Χιούστον

Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε βιομηχανικό κτίριο Χιούστον του Τέξας, από την οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Έχουμε επιβεβαιωμένα νεκρούς στην υπόθεση αυτή, έχουμε τουλάχιστον δύο επιβεβαιωμένους νεκρούς», τόνισε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας Αρτ Ατσεβέντο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η αστυνομία του Χιούστον έχει ξεκινήσει έρευνες για ποινικές

ευθύνες».

H στιγμή της έκρηξης, κατά τις 4:25 πμ (τοπική ώρα) κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας σε βίντεο που προβλήθηκε στο KTRK, όπου φαίνεται μια εκτυφλωτική λάμψη σε απόσταση, την οποία ακολουθεί μια μπάλα φωτιάς.

Ο σερίφης Εντ Γκονζάλες της κομητείας Χάρις είπε ότι η έκρηξη έγινε αντιληπτή σε απόσταση μέχρι και 22 χλμ, σύμφωνα με αναφορές στα social media.

Σύμφωνα με το KTRK η έκρηξη φαίνεται πως έγινε στη Watson Grinding and Manufacturing, κατασκευαστική εταιρεία.

«Ο ιδιοκτήτης της Watson Grinding μας λέει ότι ήταν έκρηξη προπυλενίου, η οποία έστειλε δύο ανθρώπους στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους» έγραψε στο Twitter η Μαρία Κάρτερ, δημοσιογράφος του KTRK.

Σύμφωνα με τη Houston Chronicle η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε κτίρια στην περιοχή.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Η πρόβλεψη του Στίβεν Χόκινγκ για την καταστροφή της Γης Ινδονησία: Ιπτάμενη ζαργάνα κάρφωσε ψαρά στον λαιμό Από δηλητηριώδη φίδια πιθανώς να άρχισε η μετάδοση του κοροναϊού στους ανθρώπους
Keywords
Τυχαία Θέματα