Με μια γραμμή ο Μητσοτάκης στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, με δυο γραμμές η ΝΔ στον αναπτυξιακό νόμο

Ως ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που έχει προσκληθεί για να συμμετάσχει στην 64η συνάντηση της λέσχης Bilderberg, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκμεταλλευθεί την τριήμερη παραμονή του στην Δρέσδη - την πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Σαξονίας, που έχει κτιστεί σε μια κοιλάδα στον ποταμό Έλβα - για μια σειρά επαφών με την αφρόκρεμα του διεθνούς πολιτικού «jet set».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφήνει για τρία 24ωρα πίσω του τις εσωτερικές πολιτικές αψιμαχίες και επενδύει σε αυτό που οι επικοινωνιολόγοι του ονομάζουν
«διεθνές προφίλ» με μια σειρά συναντήσεων και ομιλιών σε ένα κλειστό κλαμπ παρουσία προσωπικοτήτων όπως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μαζί με το Γάλλο και τον Βρετανό ομόλογο του και πρόσωπα κλειδιά του επιχειρηματικού κόσμου.

Για τους επιτελείς της Συγγρού πρόκειται για μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να παρουσιάσει το σχέδιο του για την ελληνική οικονομία και να επιχειρήσει να πείσει ένα συγκεκριμένο «κοινό» για το διαφορετικό μίγμα πολιτικής που προτείνει για μείωση δαπανών και ενίσχυση των επενδύσεων.

Ίσως για αυτό, παραμονή της αναχώρησης του για την γερμανική πόλη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να κάνει γνωστό με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τον αναπτυξιακό νόμο.

Ακόμα και αυτή η επιλογή όμως, φαίνεται πως προκαλεί ήδη νέες εστίες εσωκομματικής έντασης με αφορμή την απόφαση στη Βουλή να ψηφίσουν «ΟΧΙ» επί της αρχής και να ξεχωρίσουν ορισμένα άρθρα στα οποία θα διατυπώσουν τη θετική τους γνώμη.

Είναι ενδεικτικό, ότι στελέχη που διαφώνησαν ανοιχτά με την πρόσφατη απόφαση αποχώρησης από την αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που ξεκινούσε η συζήτηση για τις «offshore» επαναφέρουν τις ενστάσεις τους για την τακτική που ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος σε μια ακόμα κυβερνητική πρωτοβουλία, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος η ΝΔ να μετατραπεί σε κόμμα συνεχούς διαμαρτυρίας, αφήνοντας ζωτικό χώρο στον Τσίπρα και το κόμμα του να εμφανίζονται ως μεταρρυθμιστές...

Στον αντίποδα, η Συγγρού, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου, επέμενε στη σκληρή γραμμή χαρακτηρίζοντας «φάρσα» τον αναπτυξιακό νόμο που προτείνει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, στη σχετική επιχειρηματολογία της, η επίσημη θέση της ΝΔ κάνει λόγο για επιστροφή στον κομματισμό, από τη στιγμή που ο εκάστοτε υπουργός Οικονομίας τρώει υπερεξουσίες που οδηγούν στην αδιαφάνεια και την γραφειοκρατία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα