Με ανατροπή η Ρεάλ, 3-1 τη Νάπολι

Το εκπληκτικό γκολ του Καζεμίρο διέγραψε την γκάφα του Κέιλορ Νάβας και η Ρεάλ με ανατροπή επικράτησε με 3-1 της Νάπολι στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" για τη φάση των 16 του Champions League.

H Ρεάλ χρειάστηκε να φέρει τα πάνω κάτω για να πάρει τη νίκη με 3-1 επί της Νάπολι στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση από τη φάση των 16 του Champions League.

Ο
Λορέντζο Ινσίνιε εκμεταλλεύτηκε μια γκάφα του Κέιλορ Νάβας για να δώσει προβάδισμα στους Ιταλούς υπό το βλέμμα του Ντιέγκο Μαραντόνα που βρέθηκε στις κερκίδες, ωστόσο οι γηπεδούχοι πήραν άμεσα τον έλεγχο του αγώνα και με τους Καρίμ Μπενζεμά, Τόνι Κρόος έκαναν την ανατροπή.

Ο Καζεμίρο στο 54' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με ένα καταπληκτικό γκολ και παρά τις χαμένες ευκαιρίες των "παρτενοπέι" στη συνέχεια, οι κάτοχοι του τροπαίου πηγαίνουν ως φαβορί στη Νότια Ιταλία σε τρεις εβδομάδες.

Ρεάλ - Νάπολι 3-1

Σκόρερ: 18 Μπενζεμά, 49' Κρόος, 54' Καζεμίρο / 8' Ινσίνιε
Γήπεδο: "Estadio Santiago Bernabéu", Μαδρίτη
Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Η Νάπολι μπήκε στον αγώνα πολύ δυνατά και σε αυτό συνέβαλε η γκάφα του Κέιλορ Νάβας. Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας είχε τελείως λάθος τοποθέτηση απέναντι σε μία από τις καλύτερες επιθέσεις του κόσμου και όταν έγινε το λάθος στο κέντρο και ο Λορέντζο Ινσίνιε πήρε την μπάλα περίπου 30 μέτρα έξω από την περιοχή, είδε τον αντίπαλό του εκτός θέσης και με πλασέ έκανε το 1-0 (8').

Οι "μερένγκες" επιχείρησαν να απαντήσουν αμέσως. Πίεσαν τους "παρτενοπέι", τους έβαλαν στα καρέ τους και στο 18' ο Ντάνι Καρβαχάλ έβγαλε καταπληκτική σέντρα με το εξωτερικό και ο Καρίμ Μπενζεμά ολοκλήρωσε τη φάση με το 5ο τέρμα του στον θεσμό.

Η μπάλα συνέχισε να κυλάει στο γήπεδο των Ιταλών, που αδυνατούσαν να βρουν ευκαιρία για αντεπίθεση. Στο 42', μάλιστα, ο Μπενζεμά βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε τον Πέπε Ρέινα, αλλά η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι.

Στο 2ο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και στο 49' το πλασέ του Τόνι Κρόος έκανε την ανατροπή στον αγώνα. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους "παρτενοπέι", ο Καζεμίρο έπιασε ένα φανταστικό βολέ από τη γωνία της περιοχής στο 54' κι έγραψε το 3-1, φέρνοντας τους πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου σε θέση οδηγού.

Ο σπάταλος Ρονάλντο θα μπορούσε να "καθαρίσει" την υπόθεση πρόκριση, αλλά ο Ινσίνιε τον μιμήθηκε σε μία τεράστια ευκαιρία στο 67', με συνέπεια ο Μαουρίτζιο Σάρι να αναζητά επιθετικές λύσεις από τον πάγκο, όπου βρισκόταν μετά από μήνες κι ο (ανέτοιμος) Αρκάντιους Μίλικ.

Πρώτος έφυγε από τον αγώνα ο Σέρχιο Ράμος με μικροτραυματισμό, ενώ ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν φοβήθηκε κι έριξε στον αγώνα τους Λούκας Βάθκεθ και Άλβαρο Μοράτα. Αντιθέτως, ο Σάρι πέρασε έναν αμυντικό μέσο (Αλάν) και στο 84' έδωσε ευκαιράι στον Μίλικ για επανεμφάνιση από τον Οκτώβριο. Ούτε ο Πολωνός κατάφερε να βρει το γκολ, ενώ όταν το βρήκε ο Ινσίνιε, ήταν από θέση οφσάιντ, με συνέπεια να μην αλλάξει το 3-1 και οι "μερένγκες" να διατηρούν προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Νάπολι της 7ης Μαρτίου.

ΡΕΑΛ: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Ροντρίγκες, Μπενζεμά, Ρονάλντο
ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζιελίνσκι, Ντιαβαρά, Χάμσικ, Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε
*δοκάρι 42' Μπενζεμά

Τα πρώτα ματς των "16"

Τρίτη (14/2)
Μπενφίκα - Ντόρτμουντ 1-0
Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 4-0

Τετάρτη (15/2)
Ρεάλ - Νάπολι 3-1
Μπάγερν - Άρσεναλ 5-1

Τρίτη (21/2)
Μάντσεστερ Σίτι - Μονακό
Λεβερκούζεν - Ατλέτικο

Τετάρτη (22/2)
Πόρτο - Γιουβέντους
Σεβίλλη - Λέστερ

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45
**ρεβάνς σε δύο εβδομάδες

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ
Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

6 γκολ
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

5 γκολ
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

4 γκολ
Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)
Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)
Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)
Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)
Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

3 γκολ
Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)
Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)
Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)
Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)
Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)
Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)
Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)
Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)
Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)
Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)
Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)
Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πηγή: sport24.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα