Μάχη με τα κύματα για τον εντοπισμό του χαμένου υποβρυχίου του ναυτικού της Αργεντινής

Εντείνεται η αγωνία στην Αργεντινή για τη μοίρα των 44 μελών του πληρώματος του χαμένου υποβρυχίου «Σαν Χουάν», καθώς διαπιστώθηκε πως ήχοι που είχαν εντοπιστεί τη Δευτέρα δεν προέρχονταν τελικά από αυτό- μια εξέλιξη που μείωσε τις ελπίδες για έγκαιρο εντοπισμό του.

Η εν λόγω απογοήτευση έρχεται μετά από άλλη μία νωρίτερα μέσα στην ημέρα, όταν το ναυτικό της Αργεντινής ανέφερε πως, τελικά, δορυφορικές κλήσεις που είχαν εντοπιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν προέρχονταν από το σκάφος.


Το υποβρύχιο ανέφερε πρόβλημα στα ηλεκτρικά του και κατευθυνόταν πίσω στη βάση του στο Μαρ ντελ Πλάτα όταν εξαφανίστηκε την Τετάρτη, ανακοίνωσε το ναυτικό της χώρας. Την αναζήτηση περιπλέκουν οι κακές καιρικές συνθήκες- ενδεικτικό είναι βίντεο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής, όπου φαίνονται τα τεράστια κύματα που δυσχεραίνουν τις έρευνες.

Ο Γκαμπριέλ Γκαλεάτσι, αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού, είπε σε δημοσιογράφους πως το υποβρύχιο είχε αναδυθεί και αναφέρει μια απροσδιόριστη ηλεκτρική δυσλειτουργία πριν εξαφανιστεί, περίπου 300 μίλια από τις ακτές. «Το υποβρύχιο αναδύθηκε και ανέφερε βλάβη, που είναι και ο λόγος για τον οποίο η διοίκηση έδωσε εντολή επιστροφής του στη βάση στο Μαρ ντελ Πλάτα» είπε σχετικά- τονίζοντας ωστόσο ότι η βλάβη αυτή δεν προκάλεσε απαραίτητα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς το σκάφος κινούνταν κανονικά, κάτω από την επιφάνεια του νερού, σε ταχύτητα πέντε κόμβων, με κατεύθυνση το Μαρ ντελ Πλάτα όταν έλαβε χώρα η τελευταία επικοινωνία μαζί του.
Keywords
Τυχαία Θέματα