Λετονία: Γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επαναφέρει το lockdown λόγω του νέου κύματος Covid

Η Λετονία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα επιβάλει lockdown λόγω της COVID-19 από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου, ώστε να επιβραδύνει την αύξηση των λοιμώξεων. Η χώρα της Βαλτικής γίνεται η πρώτη στην Ευρώπη που επαναφέρει εκτεταμένους περιορισμούς εν μέσω ενός νέου κύματος κρουσμάτων σε ολόκληρη την ήπειρο.

″Το σύστημα υγείας μας κινδυνεύει ... Η μόνη διέξοδος από αυτήν την κρίση είναι ο εμβολιασμός”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κρισιάνις Καρίνς μετά από έκτακτη κυβερνητική

συνεδρίαση, λέγοντας ότι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού ήταν η αιτία για την άνοδο των νοσηλειών.

Η Λετονία μία από τις λιγότερο εμβολιασμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς μόνο το 54% των Λετονών ενηλίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως, πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ (74%), όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ε.Ε.

″Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τους ήδη εμβολιασμένους”, δήλωσε ο Kαρίνς, ανακοινώνοντας ότι τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα σχολεία και η ψυχαγωγία θα είναι κλειστά, ενώ θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. έως τις 5 π.μ. Μόνο οι απαραίτητες υπηρεσίες και εργασίες θα επιτρέπεται να συνεχίζονται αυτοπροσώπως.

Ένα από τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ρίγα άρχισε να εγκαθιστά πρόχειρα κρεβάτια για ασθενείς με COVID-19 στο αίθριο του για να αντιμετωπίσουν την εισροή, ανέφερε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός. Δεν ανακοινώθηκαν ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Τα νέα κρούσματα στη Λετονία αυξήθηκαν κατά 49% την εβδομάδα έως την Κυριακή, δήλωσε η υγειονομική αρχή της, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BNS. Η κυβέρνηση της Λετονίας ακύρωσε τις περισσότερες προγραμματισμένες νοσοκομειακές λειτουργίες την περασμένη εβδομάδα εν μέσω αυξημένης ανάγκης για κρεβάτια και προσωπικό καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID-19.

Η χώρα είχε αναφέρει τον δεύτερο χειρότερο αριθμό μολύνσεων στην ΕΕ, μετά τη γειτονική Λιθουανία, το δεκαπενθήμερο έως τις 10 Οκτωβρίου, με 864 νέα κρούσματα ανά 10.000 άτομα.

Πηγή: Reuters

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚορονοϊός: 3.279 νέα κρούσματα και 38 θάνατοι το τελευταίο 24ωροΚορονοϊός: Οι ΗΠΑ έτοιμες για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11Κορονοϊός: Υπό ασφυκτική πίεση η Ρωσία - «Έκρηξη» κρουσμάτων στην Πολωνία
Keywords
Τυχαία Θέματα