Κορονοϊός: Βουτιά του αριθμού νέων θανάτων στις ΗΠΑ - Η Ρωσία ξεπέρασε σε κρούσματα Βρετανία, Ιταλία

Τον χαμηλότερο αριθμό νεκρών από τα τέλη Μαρτίου κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο οι ΗΠΑ αν και ο αριθμός των νεκρών παραμένει άνω των 2.000 ημερησίως ενώ απότομη ήταν και η μείωση του αριθμού τόσο των νέων ασθενών όσο και των θανάτων στη Βραζιλία. Ωστόσο εκτιμάται πως αυτό μπορεί να οφείλεται σε υποκαταγραφή δεδομένων λόγω Σαββατοκύριακου, όπως συμβαίνει συχνά σε αρκετές χώρες.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία

έγινε η τρίτη χώρα με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων (μετά τις ΗΠΑ και την Ισπανία) αφήνοντας πίσω της το Ηνωμένο Βασίλειο (τέταρτο) που επίσης σήμερα ξεπέρασε σε κρούσματα την Ιταλία (που έρχεται πέμπτη). Σε αριθμό θανάτων πρώτες παραμένουν οι ΗΠΑ και ακολουθούν το Η.Β, η Ιταλία και η Ισπανία.

Στο μεταξύ σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασαν τα 4.206.962 και των νεκρών τις 284.334. Συνολικά 1.504.406 ασθενείς έχουν αναρρώσει ενώ σοβαρή ή κρίσιμη είναι η κατάσταση 47.079.

Νοσοκομεία στο Μεξικό διώχνουν ασθενείς με κορονοϊό - Δεν υπάρχουν πια κλίνες και ΜΕΘΝέες εστίες εξάπλωσης κορονοϊού στην Ν.Κορέα - Αιτία ένας και μόνο φορέας που πήγε σε πέντε clubsΗΠΑ- 80.787 νεκροί, 1.367.638 ασθενείς

Τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων από τα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσαν οι αρχές για το τελευταίο 24ωρο αφού έφτασαν τους 750 (καταγράφοντας μια μείωση σχεδόν 50%) αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων παρέμεινε υψηλός φθάνοντας τα 20.329.

ΗΠΑ: Σύγχυση για τα περί καραντίνας του αντιπροέδρου ΠενςΣε καραντίνα ο Φάουτσι και οι επικεφαλής του CDC και του FDA στις ΗΠΑΙσπανία - 26.744 νεκροί, 268.143 ασθενείς

Και νέα μείωση το αριθμού των νεκρών στους 123 αλλά μεγάλη αύξηση στον αριθμό των νέων ασθενών καθώς από 1.880 την Κυριακή, αναφέρθηκαν 3.480. Εκτιμάται ως τόσο πως η εικόνα αυτή οφείλεται στο υποκαταγραφή το Σαββατοκύριακο και πρόσθετη των κρουσμάτων σήμερα, Δευτέρα.

Ηνωμένο Βασίλειο - 32.065 νεκροί

Η Βρετανία κατέγραψε 210 νέους θανάτους από την επιδημία Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται σε 32.065.

Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν στοιχεία των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της Σκωτίας και περιλαμβάνουν τους θανάτους σε όλα τα ιδρύματα έπειτα από την πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων.

Αντιδράσεις στο σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό

Ιταλία - 30.739 νεκροί, 219.814 ασθενείς

Ακόμη χαμηλότερος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και νεκρών στη χώρα για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα καθώς αναφέρθηκαν 744 και 179 αντίστοιχα.

Ρωσία - 2.009 νεκροί, 221.344 ασθενείς

Στα ύψη παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που αναφέρθηκαν και την Κυριακή αφού παραμένουν σταθερά άνω των 10.000. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 11.656 (ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μέχρι σήμερα), και 94 νέοι θάνατοι.

Γαλλία - 26.643 νεκροί, 177.423 ασθενείς

Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 στη Γαλλία σχεδόν τετραπλασιάστηκαν την Δευτέρα σε σύγκριση με χθες, Κυριακή, την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν σε διάστημα 24 ωρών.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 263 νέους θανάτους από τον ιό, έναντι 70 την Κυριακή. Σε ποσοστό, πρόκειται για μια αύξηση ύψους 1%, η μεγαλύτερη εδώ και πέντε ημέρες. Ωστόσο, τα στοιχεία συχνά τείνουν να καταγράφουν άνοδο μετά το Σαββατοκύριακο.

Συνολικά, από την 1η Μαρτίου, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 26.643 θάνατοι, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS). Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά υψηλότερο απολογισμό έπειτα από εκείνους των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Τα νέα κρούσματα από την Covid-19 αυξήθηκαν κατά 456 έναντι 209 την Κυριακή, με το σύνολο να ανέρχεται σε 139.519. Μαζί με τα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας που είναι σταθερά στα 37.904, ο συνολικός απολογισμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 0,3%, στα 177.423.

Οι Γάλλοι άρχισαν να γεύονται την ελευθερία σήμερα, πρώτη μέρα της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, όμως η DGS υπενθυμίζει τη σημασία να τηρούνται «όλα τα μέτρα προστασίας, μεταξύ αυτών η χρήση της μάσκας στους χώρους με πολύ κόσμο» υπογραμμίζοντας ότι «η επιδημία παραμένει ενεργή και εξελισσόμενη».

Φτηνό φαγητό και μοναξιά για τα ζώα σε ζωολογικό κήπο στο Κίεβο, λόγω κορονοϊού

Γερμανία - 7.569 νεκροί, 171.879 ασθενείς

Μείωση τόσο του αριθμού των νέων ασθενών όσο και των θανάτων στη χώρα που ανακοίνωσε 555 και 20 αντίστοιχα.

Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας λαμβάνει σοβαρά υπ΄όψιν την πρόσφατη αύξηση του αναπαραγωγικού ρυθμού της επιδημίας της Covid-19 στην χώρα, αλλά η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει ότι υπάρχει ένα ανεξέλεγκτο ξέσπασμα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. Το Ινστιτούτο Robert Koch για τον έλεγχο των νοσημάτων ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που τώρα μολύνει ένας φορέας - ο αναπαραγωγικός ρυθμός της επιδημίας (Reproduction Rate, R) έχει αυξηθεί στο 1,1. Οταν η τιμή ξεπερνά το 1 σημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται.

Βραζιλία - 11.123 νεκροί, 162.699 ασθενείς

Απότομη σημαντική μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και των νεκρών στη χώρα που ανακοίνωσε ακόμη 6.638 και 467.

Τουρκία - 3.786 νεκροί, 138.657 ασθενείς

Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε για δεύτερο 24ωρο αριθμός των νέων ασθενών και θανάτων στη χώρα που ανακοίνωσαν αντίστοιχα 1.542 και 47.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα επιβληθεί καραντίνα που θα αρχίσει από το Σάββατο και θα λήξει μετά την Τρίτη 19 Μαΐου, που είναι εθνική εορτή.

Η Αγκυρα έχει επιβάλει καραντίνα σε μεγάλες πόλεις τα τελευταία τέσσερα Σαββατοκύριακα, καθώς και στις εθνικές αργίες για να επιβραδύνει τη διάδοση του νέου κορονοϊού.

Ιράν - 6.685 νεκροί, 109.286 ασθενείς

Επίσης χωρίς μεγάλες αλλαγές ήταν και τη Δευτέρα η εικόνα στο Ιράν που ανακοίνωσε ακόμη 1.683 νέα κρούσματα και ακόμη λιγότερους θανάτους συγκριτικά με τα προηγούμενα 24ωρα φθάνοντας τους 45.

Τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο

Μεξικό: Δραματική παραμένει η κατάσταση στη χώρα και κυρίως στην Πόλη του Μεξικού των 20εκατ. αφού τα νοσοκομεία δεν έχουν πλέον κλίνες για ασθενείς και αναγκάζονται να τους διώχνουν. Στο μεταξύ οι αρχές ανακοίνωσαν το τελευταίο 24ωρο ακόμη 1.562 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 112 θανάτους ενώ βάσει των μοντέλων που επεξεργάζονται οι ειδικοί η εκτίμηση ήταν πως η κορύφωση της επιδημίας ήταν το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 35.033 κρούσματα και 3.465 θάνατοι ωστόσο, στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης επισημαίνουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί των θανάτων, και πολύ περισσότερο των κρουσμάτων, είναι αναμφίβολα πολύ υψηλότεροι, καθώς στη χώρα γίνονται συγκριτικά λίγα διαγνωστικά τεστ.

Ισημερινός: Μια ακόμη χώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που αδυνατεί να αντεπεξέλθει. Οι αρχές αναθεώρησαν την Κυριακή προς τα πάνω τον απολογισμό των νεκρών στους 2.127, ενώ γνωστοποίησαν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον ανέρχεται πλέον σε 29.559. Ο απολογισμός των θυμάτων, πριν την αναθεώρηση ήταν 1.717. Η μεγάλη αύξηση οφείλεται στον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου 410 ανθρώπων, εξήγησε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας. «Αφού ολοκληρώσαμε την κλινική-επιδημιολογική έρευνα για 410 θανάτους, προσδιορίσαμε ότι οι θάνατοι αυτοί πιθανόν οφείλονταν στην COVID-19», εξήγησε το υπουργείο. Επιπλέον, υποψίες υπάρχουν και για άλλους 1.515 θανάτους όπως αναφέρει το υπουργείο.

Νότια Αφρική: Ξεπεράστηκε το όριο των 10.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ 194 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο υπουργός σημείωσε «με ανησυχία» ότι το 84% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντοπίζονται στις δύο από τις εννιά επαρχίες της χώρας, αυτή του Ανατολικού Ακρωτηρίου (νοτιοανατολικά) και αυτή του Δυτικού Ακρωτηρίου (νότια), που εμπεριέχει την Κέιπ Τάουν. Ως χθες η Νότια Αφρική, η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας στην υποσαχάρια Αφρική, είχε προχωρήσει σε πάνω από 350.000 τεστ, διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας. Από την 1η Μαΐου, η κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει προοδευτικά τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε στα τέλη του Μαρτίου.

Σαουδική Αραβία: Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.902 σε ένα 24ωρο και έχει πλέον φθάσει τα 39.048 ενώ επτά ασθενείς πέθαναν και ο συνολικός αριθμός των νεκρών φθάνει πλέον τους 143.

Τυνησία: Για πρώτη φορά από τις αρχές του Μαρτίου, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και στην οικονομική δραστηριότητα. Η χώρα θρηνεί μέχρι σήμερα 45 θανάτους επί συνόλου 1.032 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στο μεταξύ εμπορικά κέντρα, καταστήματα ρούχων και κομμωτήρια ανοίγουν ξανά σήμερα, καθώς οι αρχές λένε πως βλέπουν περισσότερες ενδείξεις ότι βρίσκονται κοντά στο να ελέγξουν την πανδημία.

Κίνα: Ανακοίνωσε 17 νέα κρούσματα μόλυνσης, τα επτά «εισαγόμενα», αύξηση που είναι η μεγαλύτερη από την 28η Απριλίου. Από τα δέκα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, τα πέντε αναφέρθηκαν στην Γουχάν, τη μεγαλούπολη όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός. Πάντως δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος ενώ εντοπίστηκαν και 12 ασυμπτωματικοί ασθενείς.

Keywords
κορονοϊός, ηπα, ρωσία, εκλογες ηπα, ρωσία, ηπα, ιταλια, οφείλεται, κορεα, fda, νέα, γαλλια, σημαίνει, koch, μαΐου, αγκυρα, τεστ, τυνησια, τελη κυκλοφοριας, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, οφειλετες δημοσιου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κρουσματα σημερα, ξανα, χωρες, αφρικη, βραζιλια, εθνικη, ζωα, ηνωμενο βασιλειο, θανατος, ιραν, ισπανια, ρυθμος, τεστ, ωρα, fda, αγκυρα, αυξηση, αργιες, φαγητο, γινονται, δευτερο, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, εγινε, υπαρχει, εκτιμηση, ελευθερια, εμφάνιση, επτα, ερντογαν, ερευνα, ερχεται, ζωη, ιδια, εικονα, κειπ ταουν, κυβερνηση, κιεβο, κομμωτηρια, μαΐου, μεξικο, μειωση, μοναξια, νοσοκομεια, νοτια αφρικη, οφείλεται, σαββατο, συγκεκριμενα, σειρα, σχεδιο, τιμη, υπουργειο υγειας, τριτη, φορα, αυξηση υψους, χωρα, υπουργειο, κηπο, koch, κυριακη, νεκροι, σημαίνει, υγειας
Τυχαία Θέματα