Είναι τα παιδιά λιγότερο ευάλωτα στη μόλυνση από τον κορονοϊό; Αυτά γνωρίζουμε

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν αποδείξεις πως τα παιδιά είναι περισσότερο ευαίσθητα στον κορονοϊό.

Τα παρακάτω στοιχεία είναι αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα καθώς τι πρέπει να έχουν οι γονείς κατά νου, ούτως ώστε να φροντίσουν τα παιδιά τους να παραμείνουν υγιή.

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε πως τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι ασαφή.

Τα παιδιά παρουσιάζουν περισσότερα κρούσματα ιώσεων που επηρεάζουν το αναπνευστικό τους σύστημα, κάτι

που για τους επιστήμονες δεν θεωρείται αφύσικο, καθώς τα παιδιά είτε περνάνε μεγάλο μέρος της ημέρας τους στο σχολείο είτε στον παιδικό σταθμό. Συνολικά μέσα σε μία σχολική χρονιά το να παρουσιάσει ένα παιδί δέκα μέρες γρίπης είναι απολύτως φυσιολογικό.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα παιδιά δεν είναι ιδιαίτερα συνεπή στο να ακολουθούν κατά γράμμα τις προφυλάξεις που πρέπει, όπως το να πλένουν συστηματικά τα χέρια τους, η ακόμα και να μην φταρνίζονται πάνω στους άλλους. Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε πως το ανοσοποιητικό τους σύστημα ακόμα αναπτύσσεται.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, ουδεμία ένδειξη υπάρχει πως τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή στον κορονοϊό, όπως και ότι τα περισσότερα κρούσματα που έκαναν την εμφάνιση τους στην Κίνα, ήταν αυτά των ενηλίκων. Μάλιστα η τελευταία έρευνα, που κυκλοφόρησε, και εξέτασε 44.000 περιπτώσεις στην Κίνα, δεν βρήκε κανένα θάνατο σε παιδιά ηλικίας μικρότερη των εννέα ετών.


Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα παιδιά έχουν συμπτώματα ηπιότερης μορφής

Οι λίγες πληροφορίες που έχουμε σχετικά με τα παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Κίνα, μας οδηγούν στο συμπερασμα ότι, τα άτομα με επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν σχετικά ήπια συμπτώματα, όπως ρινική καταρροή, πυρετό, βήχα και ορισμένα γαστρεντερικά προβλήματα.

«Παρόλο που έχουν αναφερθεί σοβαρές επιπλοκές, όπως σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, σηπτικό σοκ, φαίνεται ότι είναι δεν είναι κάτι συνηθισμένο», αναφέρει η έκθεση. Τα παιδιά με προβλήματα υγείας που ενδέχεται να υποβόσκουν, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης πιο σοβαρών συμπτωμάτων.

Αλλο ένα ερώτημα στο οποίο δεν έχει δοθεί ακόμα κάποια απάντηση, είναι γιατί τα παιδιά που χαίρουν άκρας υγείας αντιδρούν καλύτερα στον ιό απ′ ότι οι ενήλικες.

Σύμφωνα με τον γιατρό, Δρ. Άντριου Γιανόβσκι, που ειδικεύεται σε παιδικές λοιμώξεις, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, στο Σεν Λούι, «Τα παιδιά έχουν το πλεονέκτημα, πως είναι περισσότερο υγιείς οργανισμοί, κάτι που τα βοηθάει να περνούν την ίωση με πιο ήπιο τρόπο».

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Οι γονείς αυτό που πρέπει να κάνουν είναι τους προκαθορισμένους εμβολιασμούς στα παιδιά τους, πρώτον, επειδή η γρίπη είναι μια πολύ μεγάλη απειλή για τα παιδιά και δεύτερον επειδή θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά να παραμείνουν υγιή συνολικά, δίνοντά τους παράλληλα την δυνατότητα να αντιμέτωπίσουν και τον κορονοϊό.

Αν και η συνολική εικόνα του ιού δεν έχει κανένα λόγο να μας οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές, εντούτοις, τώρα είναι η στιγμή που θα πρέπει οι γονείς να δείξουν μία μεγαλύτερη ευαισθησία, στο χειρισμό της παρουσίας των παιδών τους στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό, αν αρρωστήσουν. Η πλέον ώριμη κίνηση είναι να απευθυνθούν στον παιδίατρό τους και να τον συμβουλευτούν ακόμα και για λόγους ταξιδιωτικούς.

Εν κατακλείδι η πιο σημαντική οδηγία προς τους γονείς είναι μία: καλό πλύσιμο των χεριών, τόσο των δικών τους όσο και των παιδιών τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για τουλάχιστον είκοσι δευτερόλεπτα την φορά.

Πηγή: HuffPost US

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Ολα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον κορονοϊό: Οδηγίες προστασίας, τρόποι μετάδοσης, χρήσιμες πληροφορίες Πώς να προετοιμαστούμε για μια πανδημία Κικίλιας: Δεν υπάρχει λόγος πανικού - Εντοπίστηκαν οι επαφές της γυναίκας που διαγνώστηκε με κορονοϊό
Keywords
Τυχαία Θέματα