Κινέζοι αστροναύτες κάνουν τον πρώτο διαστημικό περίπατο με φόντο την γη

Δύο αστροναύτες την Κυριακή έκαναν τον πρώτο διαστημικό περίπατο έξω από τον νέο σταθμό της Κίνας, για να εγκαταστήσουν κάμερες και άλλο εξοπλισμό. Για να το κάνουν αυτό χρησιμοποίησαν έναν ρομποτικό βραχίονα μήκους 15 μέτρων.

Ο Λίου Μπουμινγκ και ο Τανγκ Χάνμπο εμφανίστηκαν στην κρατική τηλεόραση να βρίσκονται έξω από τον σταθμό, καθώς η Γη ξεπρόβαλε από πίσω τους. Το τρίτο μέλος του πληρώματος, ο διοικητής Νι Χάισνεγκ, βρισκόταν μέσα.

Ο Λιου και ο Τανγκ πέρασαν σχεδόν επτά ώρες έξω από το σταθμό, σύμφωνα με την κινεζική διαστημική υπηρεσία.

Οι αστροναύτες έφτασαν στις 17

Ιουνίου για μια αποστολή τριών μηνών στον τρίτο σταθμό της Κίνας που βρίσκεται σε τροχιά και αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος της χώρας, που έστειλε ένα ρομπότ στον Άρη τον Μάιο.

Την Κυριακή, ο αστροναύτης Λίου έδεσε τα πόδια του σε μια πλατφόρμα στην άκρη ενός τηλεχειριζόμενου βραχίονα που τον κρατούσε στη θέση του, όσο εκείνος χρησιμοποιούσε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι και άλλα εργαλεία για την εγκατάσταση εξοπλισμού.

Το διαστημικό κέντρο της Κίνας σχεδιάζει συνολικά 11 εκτοξεύσεις πυραύλων με προορισμό τον σταθμό μέχρι το τέλος του επόμενου έτους για να προσθέσει δύο ακόμη μονάδες στον σταθμό 70 τόνων.

Ο Λίου ήταν βετεράνος της αποστολής Shenzhou 7 το 2008, κατά την οποία ο Ζάι Ζιγκάνγκ έκανε τον πρώτο διαστημικό περίπατο στην Κίνα. Ο Νι βρίσκεται στο τρίτο ταξίδι του στο διάστημα ενώ ο Τανγκ κάνει το πρώτο του. Και οι τρεις είναι στρατιωτικοί πιλότοι.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΕμβόλια και μετάλλαξη Δέλτα: Τρεις απλές αλήθειες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστουςΣκύλος βρήκε τον πιο σωστό τρόπο για να μπει σπίτι του αφού δεν είχε κλειδιάΤο FBI ερευνά την τελευταία μεγάλη κυβερνοεπίθεση στην Kaseya - Πρόβλημα σε έως 1.000 εταιρείες
Keywords
Τυχαία Θέματα