Κίνα: 26.900 δημόσιοι λειτουργοί τιμωρήθηκαν για παραβίαση των κανόνων λιτής διαβίωσης

Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 τιμωρήθηκαν 26.900 Κινέζοι δημόσιοι λειτουργοί για παράβαση των κανόνων λιτής διαβίωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κορυφαίο όργανο κατά της διαφθοράς του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Οι τιμωρηθέντες είχαν εμπλακεί σε 19.160 υποθέσεις, αναφέρει η Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου (CCDI) του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η χορήγηση μη εγκεκριμένων μπόνους ήταν το πιο κοινό παράπτωμα, ενώ η κατάχρηση δημόσιων οχημάτων και η αποστολή ή αποδοχή δώρων ήταν ο δεύτερος και τρίτος συχνότερος λόγος, με τις σχετικές υποθέσεις να ανέρχονται σε 4.793, 3.499
και 3.370, αντίστοιχα. Στις παραβάσεις περιλαμβάνονταν και η χρήση κρατικού χρήματος για τη χρηματοδότηση ταξιδιών και γευμάτων καθώς και πολυδάπανοι γάμοι και κηδείες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ανακοίνωσε στα τέλη του 2012 κανόνες οκτώ σημείων για τη μείωση της μεγαλοπρέπειας, της επίδειξης, της γραφειοκρατίας και άλλων ανεπιθύμητων πρακτικών εργασίας. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, τέσσερις αξιωματούχοι σε υπουργικό επίπεδο παρέβησαν τους κανόνες, σύμφωνα με το CCDI.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα