Κένυα: Αύριο τα αποτελέσματα των εκλογών - Κυβερνοπειρατεία χωρίς επιτυχία, παραδέχεται η Εκλογική Επιτροπή της χώρας

Η επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών της ΕΕ για τις εκλογές στην Κένυα δήλωσε σήμερα ότι δεν είδε ενδείξεις «κεντρικής ή εντοπισμένης χειραγώγησης» της εκλογικής διαδικασίας.

Η Μαριέτγε Σάακε δήλωσε πως η τελική έκθεση της αποστολής της ΕΕ θα αξιολογεί τη διεξαγωγή της καταμέτρησης, στην οποία ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα έχει υποστηρίξει πως δεν είναι αξιόπιστη επειδή παρενέβησαν σ' αυτή χάκερ.

Παράλληλα, η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα πως τα πλήρη αποτελέσματα των
προεδρικών εκλογών αναμένεται να φθάσουν στην έδρα της το αργότερο το μεσημέρι της Παρασκευής, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να ανακηρυχθεί νωρίτερα ο νικητής.

«Προβλέπουμε πως τα αποτελέσματα από όλους τους αντιπροσώπους μας στις προεδρικές εκλογές θα φθάσουν στο εθνικό κέντρο καταμέτρησης έως και αύριο (Παρασκευή) μεσημέρι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής (IEBC) Ουαφούλα Τσεμπουκάτι.

Τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, στις οποίες αντιπαρατέθηκαν κυρίως ο απερχόμενος πρόεδρος Ουχούρου Κενιάτα και ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα, συγκεντρώνονται στο επίπεδο των 290 εκλογικών περιφερειών της χώρας που τα μεταδίδουν στο εθνικό κέντρο της IEBC. Σήμερα Πέμπτη στις 14:00 ώρα Ελλάδας, 117 περιφέρειες είχαν στείλει τα αποτελέσματα της καταμέτρησής τους.

Ο πρόεδρος της IEBC παραδέχθηκε ότι επιχειρήθηκε κυβερνοπειρατεία στο σύστημα, η οποία όμως δεν απέδωσε.
«Επιχειρήθηκε χάκινγκ αλλά δεν πέτυχε», είπε ο Τσεμπουκάτι χωρίς να επεκταθεί.

«Καλούμε όλα τα μέρη να συνεχίσουν να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές», είπε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής, ο οποίος υποσχέθηκε να ανακηρύξει τον νικητή των προεδρικών εκλογών «λίγο μετά» την επικύρωση από την IEBC των αποτελεσμάτων της καταμέτρησης των ψήφων στις 290 περιφέρειες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα