Καθημερινά επαναδιατίθενται κονδύλια για την ηλεκτροκίνηση

Η ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Ταυτόχρονα με τη ζήτηση και κατόπιν της παραγγελίας νέου ηλεκτρικού οχήματος, γίνεται και η αίτηση για την κρατική επιδότηση.

Η πλειονότητα των αιτούντων καταθέτει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, και εκταμιεύονται τα ποσά της επιδότησης, ωστόσο υπάρχουν και αιτήσεις που δεν ολοκληρώνονται με αποτέλεσμα να μένουν αδιάθετα χρήματα. Ετσι, καθημερινά επαναξιολογείται η κατάσταση και για όποιες αιτήσεις δεν προχωρούν, τα χρήματα που ήταν γι’ αυτές βγαίνουν εκ νέου σε διάθεση.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών,

προκειμένου να μη μένουν χρήματα αδιάθετα από τα 51 εκατ. συνολικά που διατίθεται προς επιδότηση, στο Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», προχώρησε αφενός στην επιβολή προθεσμίας 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο και στην προθεσμία των 12 μηνών για την ολοκλήρωση της αγοράς.
Παράλληλα, μετά την τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αποδεσμεύτηκαν κονδύλια ύψους 9 εκατ. ευρώ, τα οποία ήδη κατευθύνθηκαν σε 2.624 νέες αιτήσεις.   

Ταυτόχρονα, με νέα τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που υπεγράφη  από τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και λόγω του έντονου ενδιαφέροντος, δόθηκε παράταση στη δυνατότητας ένταξης στη δράση e-Astypalea έως τις 31/12/2024 και των πληρωμών ως τις 31/12/2025.
Με την ίδια ΚΥΑ, που αφορά στη δράση e-Astypalea, αυξήθηκε σημαντικά το ποσό επιδότησης για απόσυρση παλιού επαγγελματικού οχήματος από τις 3.000 ευρώ στις 10.000 ευρώ, όταν αυτή συνδυάζεται παράλληλα με την αγορά νέου ηλεκτρικού οχήματος.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η αγορά επαγγελματικού ηλεκτρικού οχήματος επιδοτείται ήδη με 12.000 ευρώ, οπότε σε συνδυασμό με το ποσό της απόσυρσης, η συνολική επιδότηση στην Αστυπάλαια ανέρχεται πλέον στις 22.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ολοκαίνουργιο ASX της Mitsubishi από 27.730 ευρώΝέα Porsche Taycan: πιο ισχυρή και μεγαλύτερη αυτονομίαΔιαθέσιμη η νέα Ford Mustang σε εκδόσεις coupe και convertible
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καθημερινά,kathimerina