ΗΠΑ: Περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι στο Τέξας αναμένεται να ζητήσουν βοήθεια μετά τις πλημμύρες

To συντομότερο δυνατόν επιδιώκουν να αποστείλουν στο Τέξας ομοσπονδιακούς πόρους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πλημμυρών που έχει προκαλέσει η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, οι αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων, καθώς περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι είναι πιθανόν να ζητήσουν αρωγή.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο Τέξας. Παραμείνει κλειστό το λιμάνι του Χιούστον

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA) Μπροκ
Λονγκ δήλωσε ότι περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να στεγασθούν προσωρινά σε καταφύγια. Πρόσθεσε στη συνέχεια πως θα ικανοποιηθεί επίσης αίτημα του κυβερνήτη της Λουιζιάνα να κηρυχθεί και εκεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Επιχειρούμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε μια πολύ εκτεταμένη περιοχή, σε περισσότερες από 30 με 50 επαρχίες που έχουν ενδεχομένως πληγεί στο Τέξας», δήλωσε ο Λονγκ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

#GOES16 keeps an eye on #Harvey, which is is expected to bring 15-25" of rain to the TX/LA area through 9/1. More @ https://t.co/2NU0HTOsyU pic.twitter.com/kcI13uUgUf

— NOAA Satellites (@NOAASatellites) 28 Αυγούστου 2017

Εξάλλου το Μηχανικό του Στρατού αρχίζει να απελευθερώνει νερό από δύο φράγματα στην περιοχή του Χιούστον, κάτι που θα προκαλέσει πλημμύρες στις γύρω κοινότητες, επειδή η στάθμη στα φράγματα ανέβηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας.

This picture is worth a thousand words. Stay safe out there! #HoustonStrong #HurricaneHarvey #Harvey #HoustonFlood pic.twitter.com/Gnw4PM6KU2

— Katie Payne (@ktrbrtsn) 28 Αυγούστου 2017

Το Μηχανικό ανακοίνωσε πως πρέπει να απελευθερωθεί νερό τώρα ώστε να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη ροή υδάτων από τα φράγματα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα