ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέλυσε τον υπουργό Αμυνας, Μαρκ Εσπερ

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Δευτέρα την απόλυση του υπουργού Αμυνας, Μαρκ Eσπερ.

Επικεφαλής του Πενταγώνου, ως ασκών χρέη υπουργού, αναλαμβάνει ο Κρίστοφερ Μίλερ, ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας (NCC).

«Ο Μαρκ Εσπερ απολύθηκε. Τον ευχαριστώ για τις υπηρεσίες του» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Κρίστοφερ Σ. Μίλερ, ο αξιοσέβαστος Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας

(ο διορισμός του εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γερουσία) θα είναι ο ασκών χρέη υπουργού Aμυνας, με άμεση ισχύ», πρόσθεσε.

...Chris will do a GREAT job! Mark Esper has been terminated. I would like to thank him for his service.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 9, 2020

Ο Eσπερ είχε αναλάβει υπουργός Άμυνας τον Ιούνιο του 2019. Φέρεται ότι τους τελευταίους μήνες σκόπευε να αποχωρήσει από το αξίωμα αυτό, αφού διαφώνησε με τον Τραμπ, όταν ο πρόεδρος εξέταζε την πιθανότητα να αναπτύξει στρατό για να καταστείλει τις ταραχές που ξέσπασαν σε πολλές Πολιτείες, με αφορμή τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, τον περασμένο Μάιο.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Αρμενία: Κατάρριψη ρωσικού ελικόπτερο MI-24 από αζέρικες δυνάμεις «κατά λάθος» Όταν η οικογένειά μου δραπέτευσε από το Ανατολικό Βερολίνο Η Τζένιφερ Λόρενς χόρεψε στον δρόμο με πιτζάμες για την νίκη Μπάιντεν
Keywords
Τυχαία Θέματα