ΗΠΑ: Και άλλοι αξιωματούχοι μιλούν για UFO στα χέρια της κυβέρνησης

Αξιωματούχοι (πρώην και εν ενεργεία) των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ εκτιμούν πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει στα χέρια της «ακέραια και μερικώς ακέραια» σκάφη εξωγήινης προέλευσης (τα γνωστά σε όλους UFO- ΑΤΙΑ, που πλέον χαρακτηρίζονται UAP, unidentified anomalous phenomena) και ζητούν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία γύρω από αυτά.

Πρόσφατα σχετικό άρθρο έγραψε στο Politico ο Κρίστοφερ Μέλον, και τη «σκυτάλη» παίρνουν τώρα άλλοι, μεταξύ των οποίων ο Ντέιβιντ Γκρους, πρώην στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών που

ηγήθηκε ανάλυσης UAP στο πλαίσιο της δουλειάς του σε υπηρεσία του Πενταγώνου: Ο Γκρους θεωρεί πως οι ΗΠΑ έχουν πρόσβαση σε σκάφη εξωγήινης (μη ανθρώπινης) προέλευσης και, όπως είπε στο The Debrief, οι πληροφορίες αυτές παρανόμως δεν παρουσιάζονται στο Κογκρέσο. Όπως υποστήριξε, όταν παρέδωσε απόρρητες πληροφορίες για τα οχήματα αυτά στο Κογκρέσο, δέχτηκε «παράνομα αντίποινα» από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο ίδιος αποχώρησε τον Απρίλιο, μετά από μια 14ετή καριέρα στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Τζόναθαν Γκρέι, αξιωματούχος στο National Air and Space Intelligence Center (NASIC) που, σύμφωνα με το The Debrief, έχει εστιάσει στην ανάλυση UAP, λέει από πλευράς του πως «το φαινόμενο μη ανθρώπινης νοημοσύνης είναι πραγματικό. Δεν είμαστε μόνοι. Οι ανακτήσεις/ ανασύρσεις τέτοιου είδους δεν περιορίζονται στις ΗΠΑ. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, μα και πάλι συνεχίζουμε να μην έχουμε παγκόσμια λύση».

Οι αναφορές αυτές έρχονται μετά από μια σειρά θεάσεων και αναφορών που έχουν αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για ενδεχόμενες επισκέψεις από φερόμενα εξωγήινα σκάφη τα τελευταία χρόνια. Το 2021 το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε μια αναφορά πάνω στα UAP σύμφωνα με την οποία πάνω από 140 περιστατικά δεν μπορούσαν να εξηγηθούν. Επίσης ακολούθησαν διαρροές υλικού που έδειχνε περίεργα γεγονότα στον αέρα, ενώ πιλότοι του πολεμικού ναυτικού είπαν ότι είχαν συχνές επαφές με περίεργα σκάφη στα ανοιχτά των ακτών των ΗΠΑ.

Ο Γκρους είπε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ και συμβασιούχοι του χώρου της άμυνας ανακτούσαν κομμάτια μη ανθρώπινης προέλευσης σκαφών – και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ολόκληρων σκαφών- για δεκαετίες. «Το υλικό περιλαμβάνεται ακέραια και μερικώς ακέραια οχήματα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αναλύσεις έχουν δείξει ότι αυτό το υλικό είναι «εξωτικής προέλευσης», κάτι που σημαίνει «μη ανθρώπινη νοημοσύνη, εξωγήινης ή άγνωστης προέλευσης».

Η εκτίμηση αυτή «βασίζεται στις μορφολογίες των οχημάτων και επιστημονικές δοκιμές υλικών, και την κατοχή μοναδικών ατομικών διατάξεων και ραδιολογικών υπογραφών» πρόσθεσε ο Γκρους. Ο Γκρέι επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Γκρους.

Το The Debrief μίλησε σε πρώην συναδέλφους του Γκρους, που επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία του. Όπως αναφέρει επίσης ο βρετανικός Guardian, ο Νικ Πόουπ, που διερευνούσε UFO για το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είπε ότι οι αναφορές περί εξωγήινων υλικών από τον Γκρους και τον Γκρέι είναι πολύ σημαντικές: «Είναι ένα πράγμα το να έχεις ιστορίες σε συνωμοσιολογικά blogs, μα αυτό πάει στο επόμενο επίπεδο, με πραγματικούς insiders να εμφανίζονται...όταν τέτοια άτομα κάνουν τέτοιες επίσημα παράπονα, το κάνουν κατανοώντας πως αν έκαναν εν γνώσει τους ψευδή δήλωση, κινδυνεύουν με ψηλό πρόστιμο και/ ή φυλακή».

Σύμφωνα με το The Debrief οι γνώσεις του Γκρους περί μη ανθρώπινων υλικών και οχημάτων βασίζεται σε «εκτενείς συνεντεύξεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών».

Το δημοσίευμα λέει πως, αρχίζοντας το 2022, ο Γκρους παρείχε στο Κογκρέσο ώρες καταγεγραμμένων απόρρητων πληροφοριών, που είχαν απομαγνητοφωνηθεί σε εκατοντάδες σελίδες, με «συγκεκριμένα δεδομένα για το πρόγραμμα ανάκτησης υλικών. Το Κογκρέσο δεν έλαβε φυσικά (χειροπιαστά) υλικά που σχετίζονταν με συντρίμμια ή άλλα μη ανθρώπινα αντικείμενα». Επίσης, αναφέρεται πως επιχειρήσεις ανάκτησης/ ανάσυρσης σκαφών είναι σε εξέλιξη σε διάφορα επίπεδα δραστηριότητας και ότι ο ίδιος γνωρίζει συγκεκριμένα άτομα που εμπλέκονται σε αυτές.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...NASA: Πάνω από 800 περιστατικά με UFO υπό διερεύνηση (vid)Έρευνα: Εξωγήινοι θα μπορούσαν να ανακαλύψουν την ανθρωπότητα από τα...κινητά μαςΠεντάγωνο ΗΠΑ: Διερευνούμε 650 περιστατικά UFO, μα δεν έχουμε στοιχεία για εξωγήινη προέλευση
Keywords
Τυχαία Θέματα