ΗΠΑ - Αιδεσιμότατος Αλεξ Καρλούτσος: Ο Τζό Μπάιντεν θα φέρει ειρήνη στο Αιγαίο

Από χθες το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και οι μυστικές υπηρεσίες προστατεύουν την κατοικία του μόλις ανακηρυχθέντος προέδρου Τζό Μπάιντεν, ο οποίος θα είναι ο 46ος πρόεδρος της Αμερικής. Η αποκλειστική είδηση ήρθε από τον π. ’Αλεξ Καρλούτσο, ιεαρχικό επίτροπο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ο οποίος συμμετείχε ενεργά με όλους τους Έλληνες υποστηρικτές του Μπάιντεν στον νικηφόρο αγώνα της εκλογής του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, ο οποίος ως γνωστόν κατέληξε σε θρίλερ

με την καθυστέρηση της καταμέτρησης των ψήφων στις κρίσιμες πολιτείες.

Ο ιερατικός επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο αιδεσιμότατος Αλεξ Καρλούτσος αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη του Τζό Μπάιντεν σε νέο εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, μου παραχώρησε την αποκλειστική συνέντευξη που ακολουθεί.

-Πώς βλέπετε την εκλογή Μπάιντεν στο τιμόνι της Αμερικής;

Εμείς το περιμέναμε απο χθες καθώς είχαμε πληροφορίες πως η κατοικία του Τζο Μπάιντεν έγινε non fly zone, δηλαδή οι μυστικές υπηρεσίες έζωσαν το σπίτι του προέδρου. Η ομάδα μας έδωσε μεγάλη μάχη να εκλεγεί ο Τζό Μπάιντεν διότι θα είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι των Διηρημένων Πολιτειών.

- Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ευλόγησε την εκστρατεία Μπάιντεν ενώ ο κραταιός πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζόν Κατσιματίδης ήταν υπέρμαχος του Ντόναλντ Τράμπ. Πώς γίνεται αυτός ο συνδυασμός μέσα στους κόλπους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής;

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προσκλήθηκε από την ομάδα του Τζο Μπάιντεν και βεβαίως με χαρά ευλόγησε την εκστρατεία του νεοεκλεγέντος προέδρου. Από την άλλη πλευρά ο Τζον Κατσιματίδης είναι ένας πρακτικός επιχειρηματίας που θα αγκαλιάσει το νέο πρόεδρο, παρότι τα συμφέροντά του μπορεί να έγερναν προς τον απερχόμενο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τζον είναι παντός καιρού και παντός προέδρου.

-Γιατί μου είπατε ότι ο Τζόν Μπάιντεν ονομάζει τον εαυτό του Μπαϊντενόπουλο;

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι τρομερός φιλέλληνας και μάλιστα όταν επισκέφθηκε την κοινότητα του Σαουθάμπτον πριν από πολλά χρόνια αυτοαποκαλέστηκε Μπαϊντενόπουλος, διότι αγαπάει την ελληνική κουλτούρα, την ελληνική νοοτροπία και την Ελληνορθόδοξη θρησκεία μας. Ο Μπάιντεν είναι βαθειά θρησκευόμενος άνθρωπος.

-Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και την τρέχουσα κρίση στο Αιγαίο τι πιστεύετε πως θα πράξει;

Ο Τζο Μπάιντεν έχει επισκεφθεί τη μαρτυρική Κύπρο, όταν ήταν πρόεδρος των εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας και πιστεύει στην ειρηνική συνύπαρξη της Ελλάδας με την Τουρκία. Θεωρεί ότι παρά το σημαντικό της ρόλο στην περιοχή, η Τουρκία με τον πρόεδρο Ερντογάν πρέπει να πλησιάσει περισσότερο τη δύση. Εκτιμάει ότι η ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου είναι επιβεβλημένη περισσότερο από ποτέ για αυτό θα παίξει ρόλο φιλειρηνικής διαμεσολάβησης για τους δύο λαούς.

-Εχει και ιδιαίτερους δεσμούς με τον Πατριάρχη μας κ. Βαρθολομαίο και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πώς προέκυψε αυτή η σχέση;

Ο Τζό Μπάιντεν όντως βρίσκεται πολύ κοντά στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Μάλιστα έδωσε προς τιμήν του δείπνο στην κατοικία του το 2009 όταν είχε επισκεφθεί την Ουάσιγκτον ο πατριάρχης μας. Ο ίδιος μου λέει συχνά πως δύο προσωπικότητες θεωρεί τους μεγαλύτερους άνδρες της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας: Το Νέλσον Μαντέλα και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η πίστη του είναι βαθειά και ο σεβασμός του προς τον Πατριάρχη μας είναι βαθύτατος.

-Υπήρχε ομάδα Ελλήνων που δούλεψε για την εκλογή του Τζο Μπάιντεν;

Βεβαίως μια δυναμική ομάδα υπό τον εκδότη της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, τον Ηρακλή Διαματάρη έδωσε μάχη για την εκλογή του Τζο Μπάιντεν. Ανάμεσά τους ήταν ο Μάικλ Δουκάκης,η Ελένη Τσακόπουλος, Ο Ντένις Μέιχελ, ο Τζίμ Τσάνος, ο Τζόρτζ Μάρκους και βεβαίως όλοι οι δημοκράτες πολιτικοί (γερουσιαστές και βουλευτές) που έδωσαν μάχες να συνενώσουν την Ελληνοαμερικάνικη κοινότητα για την ψήφο προς τους Δημοκρατικούς.

Ανάμεσά τους ήταν και ο γιός μου Μάικλ Καρλούτσος, ο οποίος ήταν στέλεχος της ομάδας «Ρεπουμπλικανοί για τον Μπάιντεν», διότι όπως γνωρίζετε ο πρόεδρος Τραμπ δεν είχε συμπάθεια από όλους του Ρεπουμπλικανούς.

-Πώς πιστεύετε ότι θα αντιδράσει ο πρόεδρος Τράμπ ο οποίος έχει δηλώσει πως θα εξαπολύσει μηνύσεις εναντίον των πολιτειών για την καταμέτρηση των ψήφων;

Πιστεύω ότι θα δεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα όπως το δέχθηκε και η Χίλαρυ Κλίντον η οποία παρότι κέρδισε τη λαϊκή ψήφο, αφού έχασε την ψήφο των εκλεκτόρων, αποχώρησε παραδίδοντας την προεδρία στον Ντόναλντ Τράμπ το 2016. Εδώ ο νεοκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει πάρει και την ψήφο των εκλεκτόρων και την ψήφο του λαού. Πρόκειται για να αδιαμφισβήτητη νίκη.

-Επομένως πώς βλέπετε την εξέλιξη; Θα έχουμε πάλι πορείες, διαμαρτυρίες, σπασίματα στους δρόμους της Αμερικής;

Θεωρώ ότι ο Μπάιντεν, που δεν είναι διχαστικός αλλά απόλυτα ενωτικός, θα είναι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών και η ειρήνη και η τάξη θα επανέλθουν στην Αμερική. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Ο κόσμος χορεύει και μου τηλεφωνεί απ΄άκρη σ’’ άκρη της Αμερικής. Ας κάνουμε την χώρα μας να χαμογελάει πάλι.

-Και μια ερώτηση για τα δικά μας , τα εκκλησιαστικά. Πώς πάει η πρόοδος του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν;

Αυτός ο φωτισμένος ιεράρχης , ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έχει αναθέσει στον Τζόν Κατσιματίδη, τον Ντένις Μέιχελ και σε μια δυναμική ομάδα να αποπερατώσουν το ναό-σύμβολο, ορίζοντας και καθορίζοντας πως δεν θα χρειαστούν άλλα χρήματα πέρα από τα 45 εκατομμύρια δολάρια που μαζεύτηκαν ήδη σε 45 μέρες. Είμαι αισιόδοξος ότι η λαμπρή εκκλησία μας θα ολοκληρωθεί σύντομα και η Ορθοδοξία θα είναι το επίκεντρο του κόσμου στο σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης.

-Ποιό είναι το δικό σας μήνυμα στα σημερινά αποτελέσματα;

Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ένας λαμπρός πρόεδρος όλων των Αμερικανών και είμαι περήφανος για την χώρα στην οποία γεννήθηκα, διότι σήμερα νίκησε η Δημοκρατία.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Η Πενσυλβάνια σφράγισε την ήττα του Τραμπ - Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν Μπαϊντεν: Τώρα, είναι η ώρα να ενώσουμε το έθνος-Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών Καμάλα Χάρις: Αυτές οι εκλογές ήταν για την ψυχή της Αμερικής. Ας στρωθούμε στη δουλειά
Keywords
Τυχαία Θέματα