Η συμμορία των ποροφολάδων: Οι «θείοι», τα «λεμόνια» και τα πορτοφόλια

Τα μέλη της συμμορίας των πορτοφολάδων έκαναν από τον Οκτώβριο τουλάχιστον 81 κλοπές από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς με λεία που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ. 

Οι ελαφροχέρηδες έμπαιναν σε μέσα μαζικής μεταφοράς τις ώρες αιχμής. Κρατούσαν στα χέρια τους μπουφάν ή εφημερίδες ώστε να μην γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις τους και προκαλούσαν τεχνητό συνωστισμό. 

Ήταν προσεκτικοί όταν μιλούσαν στο τηλέφωνο και χρησιμοποιούσαν κωδικούς.

Για τους αστυνομικούς έλεγαν τις λέξεις θείος, γέρος και μαύρος. Λεμόνι και πορτοκάλι για το πορτοφόλι. Βιβλίο για το διαβατήριο. Σίδερο για το πιστόλι και λεκ ή κελ για το ευρώ. 

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών βρήκαν στην κατοχή των  30 συλληφθέντων 10  φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 83 κινητά τηλέφωνα, 14 τάμπλετ , 11 ρολόγια  και 5 πορτοφόλια. 

Οι περισσότεροι είναι γνώριμοι των αρχών καθώς οι αστυνομικοί τους έχουν περάσει κατά το παρελθόν χειροπέδες για παρόμοια αδικήματα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ«Οι διακοπές μας καταστράφηκαν»: Το Reuters στη βουβή Μύκονο την πρώτη νύχτα των μέτρωνΣκότωσε το παιδί της συντρόφου του και κρατούσε τα οστά τουΠώς θερμαίνονται τα σπίτια όταν έχει - 44°C στην πιο κρύα πόλη του πλανήτη
Keywords
Τυχαία Θέματα
Η συμμορία των ποροφολάδων: Οι «θείοι»,τα «λεμόνια» και τα πορτοφόλια