Η Όλγα Κόρμπουτ, ολυμπιονίκης γυμνάστρια της πρώην ΕΣΣΔ, πούλησε τα μετάλλιά της σε δημοπρασία στις ΗΠΑ

Η Όλγα Κόρμπουτ, ολυμπιονίκης γυμνάστρια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης- θεωρούμενη ως μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες που έχουν υπάρξει ποτέ στον χώρο- πούλησε τα μετάλλιά της και προσωπικά ενθύμια σε δημοπρασία, λόγω φερόμενων οικονομικών δυσκολιών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT.

H Κόρμπουτ, 61 ετών, έθεσε τα μετάλλια που είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972 και του Μόντραλ το 1976 σε δημοπρασία στις ΗΠΑ, που διοργανώθηκε από τη Heritage Auctions. Συνολικά διατέθηκαν 32 αντικείμενα στη δημοπρασία Platinum Night στο Ντάλας του Τέξας, συγκεντρώνοντας 230.000 δολάρια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην Κόρμπουτ θα πάνε τα 183.000 δολάρια.

Το ένα (ομαδικό) χρυσό μετάλλιο της Κόρμπουτ στους Ολυμπιακούς του Μονάχου πωλήθηκε για 66.000 δολάρια, το άλλο (ατομικό, στο έδαφος) έπιασε 52.000 και το αργυρό στους ασύμμετρους ζυγούς πωλήθηκε για 24.600 δολάρια.

Τα μετάλλιά της από τους Ολυμπιακούς του 1976 – ένα χρυσό και ένα αργυρό- πωλήθηκαν για 57.000 και 24.600 αντίστοιχα. Επίσης, συλλέκτες αγόρασαν μία από τις στολές της για 3.000 δολάρια και ένα αντίγραφο του περιοδικού sports Illustrated με αυτόγραφό της για 49 δολάρια. Άλλα 26 αντικείμενα δεν εξασφάλισαν προσφορές.

Αναφέρθηκε πως η Κόρμπουτ το έκανε λόγω οικονομικών δυσκολιών, ωστόσο η ίδια το διέψευσε αυτό στο Twitter, λέγοντας πως ζει «ευτυχής και υγιής» στην Αριζόνα.

OMG, Russian article said I sold medals because I'm broke. Not true! Happy &healthy in AZ. @nbc @tmz @abc @cbs #fakenews. I have a gr8 life

Olga Korbut (@OlgaKorbut1) February 28, 2017

Η αθλήτρια, γνωστή ως «Το Σπουργίτι από το Μινσκ» μετανάστευσε από τη Λευκορωσία στις ΗΠΑ το 1991 και πλέον ζει στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Το 2000 χώρισε με τον άνδρα της, που επέστρεψε στη Λευκορωσία, αλλά η Κόρμπουτ παρέμεινε στις ΗΠΑ και έλαβε την αμερικανική υπηκοότητα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα