Η μεγάλη απόδραση: Από το Τόκιο μυστηριωδώς στη Βηρυτό ο πρώην επικεφαλής της Renault-Nissan Κάρλος Γκοσν

Ο Κάρλος Γκοσν, ο εκτοπισμένος πρώην επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault-Nissan, που περιμένει για να περάσει από δίκη στην Ιαπωνία με την κατηγορία οικονομικών καταχρήσεων, αναχώρησε (από την Ιαπωνία) για το Λίβανο το βράδυ της Δευτέρας (30 Δεκεμβρίου), ανέφερε η εφημερίδα Les Echos της Γαλλίας.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε δική της ανώνυμη πηγή και μια αναφορά στην λιβανέζικη

εφημερίδα L’Orient-Le Jour. Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από επίσημες πηγές.

Δεν ήταν σαφές με ποιό τρόπο ο Γκόσν, που κατέχει γαλλική και λιβανέζικη υπηκοότητα, θα μπορούσε να εγκαταλείψει την Ιαπωνία, όπου υπόκειται σε αυστηρούς δικαστικούς περιορισμούς για όλες τις κινήσεις του.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι ο Γκοσν, που θεωρείται κεντρικό πρόσωπο σε ένα οικονομικό σκάνδαλο πολυεθνικών διαστάσεων, δεν ήταν πλέον σε κατ ’οίκον περιορισμό, αλλά δεν ήταν σαφές εάν είχε δραπετεύσει ή είχε επιτευχθεί συμφωνία.

Ο Γκοσν προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Rafic al-Hariri της Βηρυτού αργά την Κυριακή, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη έναν συνεργάτη του.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Συνελήφθη για τέταρτη φορά ο πρώην πρόεδρος της Nissan, Κάρλος Γκοσν Συνελήφθη στην Ιαπωνία ο πρόεδρος της Nissan, Κάρλος Γκοσν. Η απάτη με τους μισθούς Ιαπωνία: Απόφαση αποφυλάκισης του Κάρλος Γκοσν, πρώην επικεφαλής της Nissan, με εγγύηση
Keywords
Τυχαία Θέματα