Η μαγευτική βίλα Morgan στη Μύκονο πωλείται για 1,9 εκατομμύρια ευρώ

Η χώρα μας κρύβει πολλά διαμάντια που σιγά σιγά ανακαλύπτουμε. Ένα από αυτά βρίσκεται στην, παγκοσμίως γνωστή, Μύκονο. Με θέα το Καλό Λιβάδι, σε μια πλαγιά ανάμεσα στα βράχια στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού βρίσκεται μία πολυτελής βίλα που όλοι θα θέλαμε να έχουμε: Η βίλα Morgan, όπως είναι το όνομα της, βρίσκεται προς πώληση για 1,9 εκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη μυκονιάτικη βίλα χτίστηκε το 2015 από ασβεστωμένο σκυρόδεμα με πινελιές από τοπική πέτρα και έχει τρία επίπεδα.

Είναι εμφανές ότι η βίλα είναι εμπνευσμένη από την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και το σύγχρονο design. Από την πισίνα στο μπροστινό μέρος του σπιτιού και το τζακούζι στην άκρη του γκρεμού μέχρι το θερινό σινεμά και το μπαρ με πίστα για χορό και μουσική, γίνεται ολοφάνερο ότι η βίλα αυτή αποτελεί το ιδανικό μέρος για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, για ατελείωτα πάρτι μέχρι το πρωί και ρομαντικές νύχτες κάτω από το φωτεινό φεγγάρι.

Πέρα από αυτά, η 242 τετραγωνικών μέτρων βίλα διαθέτει πέντε κρεβατοκάμαρες, πέντε μπάνια, ενιαίο καθιστικό, κουζίνα και τραπεζαρία, εξωτερική κουζίνα με μπάρμπεκιου και δικό της ιδιωτικό πάρκινγκ.

Σύμφωνα με τον Σάββα Σαββαΐδη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Greece Sotheby’s International Realty, ζητήθηκε από τους αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν την κατοικία δίνοντας της μια δόση διασκέδασης και ρομαντισμού.

Τι θα βρούμε στη βίλα

Με το που θα φτάσουμε στη βίλα, κατεβαίνοντας τα σκαλιά από το πάρκινγκ, θα μαγευτούμε από την ονειρική θέα. Από τα πρώτα που θα δούμε στο μεσαίο όροφο του σπιτιού καθώς διασχίζουμε τον προθάλαμο είναι η κουζίνα, η τραπεζαρία και το καθιστικό του σπιτιού. Η τραπεζαρία βρίσκεται μπροστά από ένα μεγάλο παράθυρο με θέα τη θάλασσα και χωράει άνετα δέκα άτομα. Το καθιστικό βρίσκεται αριστερά της τραπεζαρίας και έχει πρόσβαση σε μια μικρή βεράντα με παρόμοια θέα. Στον όροφο αυτό υπάρχει τζάκι δίπλα στο καθιστικό χτισμένο παραδοσιακά από ασβεστωμένο σκυρόδεμα. Από τη μία μεριά του τζακιού υπάρχει χώρος που χρησιμοποιείται ως ράφι και από την άλλη χώρος που χρησιμοποιείται ως καναπές. Πίσω από τον καναπέ είναι η κουζίνα όπου έχει χτιστεί σε συνέχεια του καναπέ, ένας πάγκος από σκυρόδεμα σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Η κουζίνα είναι σχεδιασμένη με λευκούς πάγκους από σκυρόδεμα και ντουλάπια με ξύλινες πόρτες σε μπλε του ατσαλιού. Αν ακολουθήσουμε τη σειρά των κάτω ντουλαπιών βρίσκουμε μια γυάλινη πόρτα που οδηγεί από τα εξωτερικά σκαλιά στη πισίνα. Τα ταβάνια του σπιτιού είναι καλυμμένα με λευκές σανίδες και δοκάρια, ενώ τα πατώματα είναι φτιαγμένα από γκρι και λευκό τσιμέντο, τη γνωστή «πατητή τσιμεντοκονία». Δίπλα στη κουζίνα, βρίσκουμε τις εσωτερικές σκάλες που οδηγούν στην σοφίτα του σπιτιού όπου υπάρχει το μεγάλο υπνοδωμάτιο με δικό του μπάνιο και ιδιωτική βεράντα με θέα τη θάλασσα.

Στο ισόγειο υπάρχουν άλλα τέσσερα υπνοδωμάτια με δικά τους ιδιωτικά μπάνια με ντους. Τρία από αυτά έχουν δικούς τους ανεμιστήρες οροφής και πρόσβαση στους εξωτερικούς χώρους. Η μπροστινή κρεβατοκάμαρα βλέπει την πισίνα και στην αυλή της θα βρούμε μια κρεμαστή κούνια. Η βίλα πωλείται επιπλωμένη.

Στον εξωτερικό χώρο θα βρούμε σαφώς τη πισίνα όπου υπάρχουν ξαπλώστρες για την ηλιοθεραπεία μας. Στη μία μεριά της πισίνας έχει χτιστεί πάνω στη πέτρα ένας κυκλικός καναπές ενώ από την άλλη υπάρχει υπαίθρια κουζίνα και τραπεζαρία. Ο Γιώργος Κασίμης, εκπρόσωπος της Greece Sotheby’s International Realty, αναφέρει ότι κατά μήκος της πλαγιάς έχουν τοποθετηθεί κρυφοί φωτισμοί που δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρά για πάρτι το βράδυ – κάτι που στο παρελθόν είχε μαγέψει πολλούς διάσημους.

Η βίλα απέχει πέντε λεπτά από την αμμουδένια παραλία του Καλού Λιβαδιού, όπου μπορούμε να δειπνήσουμε σε ένα από τα δύο γνωστά της εστιατόρια ή να χαλαρώσουμε στη παραλία κάτω από τις αχυρένιες ομπρέλες. Μόλις δύο χιλιόμετρα από τη βίλα είναι το παραδοσιακό χωριουδάκι Άνω Μερά, όπου βρίσκουμε μαγαζάκια, ταβέρνες, φούρνους και καφετέριες που μπορούμε να ξαποστάσουμε. Η κοσμοπολίτικη Χώρα του νησιού απέχει 15 λεπτά με το αμάξι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου μόλις 18 λεπτά.

Ποια η αγορά ακινήτων στην Μύκονο

Τα τελευταία χρόνια η Μύκονος έλκει σαν μαγνήτης πλούσιους και διάσημους από όλο τον κόσμο για την έντονη νυχτερινή ζωή της, τα εστιατόρια της και τους ανεμόμυλους της που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Αποτελεί έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό έτοιμο να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

«Η Μύκονος λόγω ακριβώς της ισχυρής αγοράς πολυτελών ακινήτων και της υψηλής ποιότητας τουρισμού, οδήγησε στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων ήδη από το 2014 με τους υπόλοιπους τομείς της χώρας να ακολουθούν τα επόμενα χρόνια», δηλώνει ο Σαββαΐδης. Από το 2015 η αγορά πολυτελών ακινήτων που κυμαίνεται περίπου από 900.000 με 12 εκατομμύρια ευρώ, αυξάνει τις πωλήσεις κατά μέσο όρο 15% κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πέτρα, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Engel & Völkers στην Ελλάδα, το νησί έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα σε όλο τον κόσμο ελκύοντας αγοραστές ακινήτων. Έτσι, η Μύκονος έγινε ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για την αγορά δεύτερης κατοικίας ή εξοχικού.

Ωστόσο, κατά τον Σαββαΐδη, με βάση την ποιότητα των ακινήτων οι τιμές ακινήτων μεταξύ 7.000 και 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με παρόμοια ακίνητα σε άλλες αγορές της Μεσογείου.

Στο νησί υπάρχουν παντού σπίτια και διαμερίσματα για ενοικίαση ή πώληση, λέει ο Ιωάννης Ρεβύθης, ιδιοκτήτης του Mykonos Real Estate και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων. Νέα συγκροτήματα κατοικιών χτίζονται συνεχώς και σύμφωνα με τον νόμο – μέχρι δύο ορόφους το κάθε ένα - στις παραθαλάσσιες περιοχές νότια του νησιού, τη λεγόμενη «μπλε ζώνη».

«Τα περισσότερα έχουν θέα στη θάλασσα, άλλα είναι πολύ κοντά στις παραλίες ενώ μερικά έχουν τη δική τους ιδιωτική παραλία» αναφέρει ο Ρεβύθης. Για παράδειγμα, οι τιμές για ένα στούντιο με ένα ή δύο υπνοδωμάτια ξεκινούν από 250.000 ευρώ.

Ποια η κατάσταση της αγοράς ακινήτων την περίοδο του κορονοϊού

Ο Σαββαΐδης δηλώνει ότι παρά ή εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, τον Απρίλιο και τον Μάιο το πρακτορείο του κατέγραψε απότομη αύξηση των αιτημάτων για ακίνητα με 166% αύξηση της τρέχουσας χρονιάς σε δυνητικούς πελάτες. Αποδίδει την μείωση κρουσμάτων στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των άμεσων μέτρων της κυβέρνησης. «Ο κόσμος υπάκουσε και γιαυτό τώρα η Ελλάδα θεωρείται ασφαλές μέρος», λέει.

Πέρα από τα προληπτικά μέτρα, λέει ο Πέτρας, η ελληνική αγορά ακινήτων δεν θα πληγεί διότι όταν χτύπησε ο ιός τη χώρα δεν είχε ξεκινήσει ακόμα η τουριστική περίοδος. «Την περίοδο αυτή, η Ελλάδα δίνει το καλύτερο παράδειγμα στην αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και είναι έτοιμη για την τουριστική περίοδο». Το 2020 αποτελεί, κατά τον Πέτρα, μια χρονιά ευκαιρίας για τους επενδυτές και τους αγοραστές εφόσον η αγορά αναδιοργανώνεται και σταθεροποιείται κάτω από καινούριες καταστάσεις.

Η Φανή Δρίτσα, σύμβουλος ακίνητων στην εταιρεία Savills Greece, ωστοσο, αναφέρει ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τις συνέπειες της πανδημίας στην αγορά ακινήτων.

Ποιοι αγοράζουν ακίνητα στη Μύκονο και πως μπορούμε να αγοράσουμε ένα ακίνητο

Λόγω της παγκοσμίου φήμης του νησιού, βασικοί ενδιαφερόμενοι για τα ακίνητα είναι οι ξένοι αγοραστές, κυρίως από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Γαλλία. Ωστόσο, ενδιαφέρον εκδηλώνεται από αγοραστές από όλο τον κόσμο.

Για την αγορά ενός ακινήτου χρειάζεται οπωσδήποτε το ΑΦΜ. Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τους Ευρωπαίους αγοραστές αλλά για όλους τους υπόλοιπους αγοραστές είναι απαραίτητο το ΑΦΜ. Αν και το κλείσιμο της συμφωνίας γίνεται από έναν συμβολαιογράφο, προτείνεται στους αγοραστές να έχουν προσλάβει κάποιο δικηγόρο για επισταμένη έρευνα για την κατάσταση του σπιτιού και τη μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας.

ΠΗΓΗ: The New York Times

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Οκτώ τουριστικά «hot spot» που ανοίγουν τον Ιούνιο - Ανάμεσα τους και η Ελλάδα Οι αναγνώστες του Guardian ψηφίζουν τα καλύτερα μπαρ του κόσμου - και ένα ελληνικό Δύο στους τρεις ταξιδιώτες επιθυμούν να ξεφύγουν ξανά από την καθημερινότητα
Keywords
morgan, μυκονος, πωλειται, βιλα, ευρω, morgan, μυκονο, το νησι, new york, design, μπλε, γκρι, ελλαδα, mykonos, real, νέα, εταιρεία, ηπα, γαλλια, αφμ, πηγη, york, guardian, κινηση στους δρομους, μετρο, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, μπανιας, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, εκλογες ηπα, κρεβατοκαμαρες, ξανα, θερινο σινεμα, ακινητα, αφμ, γερμανια, ηνωμενο βασιλειο, ηπα, θαλασσα, ιος, μουσικη, νησι, ξαπλωστρες, περιοδος, σινεμα, guardian, mykonos, real, αγορα, αεροδρομιο, αυξηση, αρχιτεκτονικη, ατμοσφαιρα, βραδυ, βρισκεται, γινεται, γκρι, δικη, εγινε, υπαρχει, ελβετια, ενοικιαση, ερευνα, εστιατορια, εταιρεία, ετοιμο, ζωη, θεα, κουζινα, μεχρι το πρωι, μηκος, μειωση, μπλε, μπανιο, οκτω, ομπρελες, ονομα, οπωσδηποτε, πετρα, πισινα, ποιοτητα, πορτες, πορτα, πρωι, πωλησεις, συνεχεια, σειρα, σπιτια, συγχρονο, ταβερνες, τρια, τραπεζαρια, τσιμεντο, ισογειο, φεγγαρι, ιωαννης, αγορες, αυλη, design, ετοιμη, χωρα, ιδανικο, λευκο, μπροστα, new york, πωληση, york, υπνοδωματιο
Τυχαία Θέματα
Morgan, Μύκονο,Morgan, mykono