Η Εθνική Ημέρα της Πολωνίας γιορτάστηκε στην πρεσβεία της στην Ελλάδα με τη σκέψη στην Ουκρανία

Ο Πολωνός πρέσβης Άρτουρ Λόμπαρτ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Με τη συμμετοχή δεκάδων πρέσβεων ξένων κρατών στη χώρα μας και πολλών άλλων αξιωματούχων, γιορτάστηκε στην Πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα, η Εθνική Ημέρα της Πολωνίας, από τη Διακήρυξη του Συντάγματος στις 3 Μαΐου 1791.

Την πρόσοψη

του κτηρίου της Πρεσβείας κάλυπτε η σημαία της Ουκρανίας, γεγονός που αποδεικνύει την αλληλεγγύη της χώρας προς τη δοκιμαζόμενη από τη ρωσική εισβολή Ουκρανία.

Η σημαία της Ουκρανίας στην πρόσοψη της Πολωνικής Πρεσβείας.

Μάλιστα, ο Πολωνός πρέσβης Άρτουρ Λόμπαρτ, αναφέρθηκε διεξοδικά στην επίθεση της Ρωσίας προς την Ουκρανία, την υποστήριξη της χώρας του στη μάχη που δίνει η γειτονική της πατρίδας του χώρα, τονίζοντας ότι στο τέλος θα νικήσει η Ουκρανία, «διότι το κακό χάνει πάντα».

Ο Πολωνός πρέσβης, μίλησε και για τις εμπορικές σχέσεις της Πολωνίας με την Ελλάδα, κι όσο παράξενο κι αν φαίνεται, σημείωσε ότι το 80% της ντομάτας και το 90% των μανιταριών που πωλούνται στην Ελλάδα, είναι από την Πολωνία.

Πλήθος κόσμου στην Εθνική Ημέρα της Πολωνίας.

Αυτό καταδεικνύει, βέβαια, και μια άλλη πλευρά, την μείωσης της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας, κάτι που δεν οφείλεται ούτε στις εισαγωγές ούτε σε εξωγενείς παράγοντες, παρά μόνο στην εγκατάλειψη της περιφέρειας της Ελλάδας και στην αλλαγή μοντέλου.

Επίσης, ο Άρτουρ Λόμπαρτ επισήμανε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συμμετάσχει στο Central Development European Club, για την ανάπτυξη οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων μεταξύ νότιας και βόρειας Ευρώπης, για ακόμα καλύτερες μεταφορές. 

Πολωνοί σεφ με συνταγές της πατρίδας τους.

Καταλήγοντας, ο Πολωνός πρέσβης αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις των δύο κρατών, Πολωνίας και Ελλάδας καθώς και στις πολωνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Με τον διάσημο προπονητή Γιάτσεκ Γκμοχ, που μένει 6 μήνες στην Πολωνία και 6 μήνες στην Ελλάδα.ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΗ ΕΥΔΑΠ εξηλεκτρίζεταιΑργεντινή: Κυκλοφόρησε το νέο χαρτονόμισμα των 2.000 πέσο, εν μέσω υποτίμησηςMoody's: Θετικό το αποτέλεσμα των εκλογών για την για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας
Keywords
Τυχαία Θέματα