Η Αλ Κάιντα απειλεί να εκδικηθεί τον Μακρόν
Η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγρέμπ (Aqmi) κάλεσε την Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, τους υποστηρικτές της να σκοτώσουν όποιον προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ και απείλησε να εκδικηθεί τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην ελεύθερη δημοσίευση των επίμαχων σκίτσων.
«Το να σκοτώνουμε όποιον προσβάλλει τον προφήτη είναι δικαίωμα κάθε μουσουλμάνου ικανού να το εφαρμόσει», αναφέρει η Aqmi σε μια ανακοίνωσή της, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος στην τελετή που διοργανώθηκε για να τιμηθεί η μνήμη του καθηγητή Σαμουέλ Πατί.
Ο καθηγητής αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου από έναν νεαρό Τσετσένο, επειδή είχε δείξει στους μαθητές του, στο πλαίσιο ενός μαθήματος, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.
Ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, δεν θα αποκηρύξει τα σκίτσα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τις τελευταίες ημέρες εναντίον της Γαλλίας σε πολλές αραβικές και μουσουλμανικές χώρες. Ορισμένοι έκαψαν γαλλικές σημαίες και ομοιώματα του Γάλλου προέδρου ενώ έχουν γίνει προτάσεις και για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.
«Το μποϊκοτάζ είναι καθήκον, όμως δεν αρκεί», γράφει η Aqmi, καλώντας τους υποστηρικτές της να «εκδικηθούν» και παρουσιάζοντας ως «μάρτυρα» τον εξτρεμιστή Τσετσένο που σκότωσε τον Σαμουέλ Πατί.
«Δεν θα ξεχάσουμε τις στυγερές μηχανορραφίες σας», πρόσθεσε, απευθυνόμενη στον Μακρόν.
Τέλος στους «Γκρίζους Λύκους» βάζει το Παρίσι
Η γαλλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την απαγόρευση του τουρκικού υπερεθνικιστικού κινήματος των Γκρίζων Λύκων στο γαλλικό έδαφος και θα ζητήσει τη διάλυσή του κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης, 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε την Δευτέρα, 2 Νομεβρίου, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, μεσούσης της έντασης μεταξύ του Παρισιού και της Άγκυρας.
Πρόκειται για «μια ομάδα πράγματι ιδιαίτερα επιθετική για να μην πω περισσότερα», δήλωσε ο Ζεράλ Νταρμανέν σε ανακοίνωση που εκδίδεται σε μια συγκυρία ισχυρών διπλωματικών εντάσεων μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας όσον αφορά τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στη Γαλλία.
Η ομάδα αυτή των Γκρίζων Λύκων υποδείχτηκε μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν μεταξύ της τουρκικής κοινότητας και της αρμενικής κοινότητας στο Ντεσίν-Σαρπιέ, κοντά στη Λιόν, στην ανατολική Γαλλία. Οι εντάσεις μεταξύ των δυο κοινοτήτων επιδεινώθηκαν από τον πόλεμο στην αυτονομιστική περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ, μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, που υποστηρίζεται από την Τουρκία.
Την Τετάρτη το βράδυ, οι δυνάμεις της τάξης επενέβησαν στο Ντεσίν-Σαρπιέ για να εμποδίσουν 250 μέλη της τουρκικής κοινότητας να ”τα βάλουν” με τους Αρμένιους. Μερικές ώρες νωρίτερα, μια συμπλοκή μεταξύ των δύο κοινοτήτων είχε προκαλέσει τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, εκ των οποίων ένας σοβαρά.
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι το μνημείο για τη γενοκτονία των Αρμενίων, της σφαγής των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915, και το Εθνικό κέντρο αρμενικής μνήμης κοντά στη Λιόν βεβηλώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και γράφτηκε σε αυτά το όνομα της οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι».
Η συγκεκριμένη υπερεθνικισιτκή ομάδα είναι γνωστό ότι πρόσκειται στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσφατα διερωτήθηκε για την «ψυχική υγεία» του Εμανουέλ Μακρόν.
Πολύς λόγος είχε γίνει για τους Γκρίζους Λύκους τη δεκαετία του 1970 και του 1980 κατά τη διάρκεια βίαιων ενεργειών εναντίον ακτιβιστών της αριστεράς.
Ο Γάλλος υπουργός δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την απόφαση αυτή, στην οποία ωστόσο προχωρά μετά τις δύο διαδηλώσεις κατά της Αρμενίας από ανθρώπους που κρατούσαν τουρκικές σημαίες στη Λιόν και στην Γκρενόμπλ. Βίντεο από τις διαδηλώσεις αυτές αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε λογαριασμούς που χρησιμοποιούν σύμβολα των Γκρίζων Λύκων.
Κατά την ακρόασή του στη Εθνοσυνέλευση σε σχέση με την καταπολέμηση από τη Γαλλία των ισλαμιστών μαχητών, ο Νταρμανέν είπε επίσης ότι η διάλυση του Συλλόγου κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF), που ανακοινώθηκε στον απόηχο της δολοφονίας του Σαμουέλ Πατί στις 16 Οκτωβρίου, θα εξεταστεί «σε 15 ημέρες».
Ο καθηγητής Ιστορίας Σαμουέλ Πατί αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου στο Κονφλάν-Σεντ-Ονορίν, στην περιοχή του Παρισιού από έναν νεαρό ριζοσπαστικοποιημένο Τσετσένο γιατί ο καθηγητής είχε δείξει σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.
ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Μακρόν: Κατανοώ τα αισθήματα των Μουσουλμάνων για τα σκίτσα του Μωάμεθ Μακρόν: Η Γαλλία δέχεται επίθεση Κάτι σαν πρόβα «ιερού πολέμου»- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νεκρά δύο κορίτσια 14 και 11 ετών σε Τρίκαλα και Ρόδο
- «Βόμβα» Τράγκα για τις αμερικανικές εκλογές!
- Έλληνας κάτοικος στη Βιέννη: Έλαβα μήνυμα να μην πάω στη δουλειά μου την ώρα που πηγαίνω
- Αστυπάλαια η σημαντική επένδυση της Volkswagen
- Ιταλός 78 ετών έπνιξε την 77χρονη σύζυγό του επειδή τον απάτησε πριν από 40 χρόνια!
- Θα συνεχίσει ο Lewis Hamilton στη Φόρμουλα 1;
- ΓΠΝΑ: Νοσηλεύονται 52 ασθενείς με Covid-19
- Επίθεση στη Βιέννη: Τζιχαντιστής του ISIS ο ένας από τους δράστες - Πέντε νεκροί
- Ρόδος: Ο ξαφνικός πυρετός ήταν η αρχή του τέλους της 11χρονης μαθήτριας! Θρίλερ με τις συνθήκες θανάτου της
- Ιόνια Οδός: Κλειστός ο κόμβος Φιλιππιάδας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece
- Ορέστης Ανδρεαδάκης: Δεν μας αρέσει το online, αλλά μας αρέσει το σινεμά με κάθε τρόπο
- Κορονοιός: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. - Στόχος οι 50.000 έλεγχοι κάθε 24ωρο
- Πώς μια φοιτήτρια βοήθησε την TikTok να κερδίσει την δικαστική διαμάχη με τον Τραμπ
- Κορονοϊός: Κατειλημμένο το 60% των ΜΕΘ
- Σε «μερικό lockdown» η Γερμανία
- Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το σύστημα Υγείας
- «Ο Σον Κόνερι έπασχε από άνοια, εκπληρώθηκε όμως η τελευταία του επιθυμία» αποκαλύπτει η σύζυγος του
- Φωτιά στον υπαίθριο καταυλισμό γύρω από το Κέντρο Υποδοχής της Σάμου
- Σχέδιο για ίδρυση αστυνομικού Σώματος για τη φύλαξη Πανεπιστημίων
- ΕΛ.ΑΣ: Απαγόρευση συγκέντρωσης και πορείας Κούρδων προς την τουρκική πρεσβεία
- Τελευταία Νέα Huffington Post Greece
- Η Αλ Κάιντα απειλεί να εκδικηθεί τον Μακρόν
- Κορονοϊός: Απαγορεύσεις πτήσεων για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
- Δήμος Αθηναίων: Τα μέτρα για αθλητικούς, πολιτιστικούς χώρους - προγράμματα και εκδηλώσεις
- Κορονοϊός: Κατειλημμένο το 60% των ΜΕΘ
- Ένοπλοι εκτέλεσαν 32 αμάχους στη δυτική Αιθιοπία
- Μητσοτάκης: «Ο φασισμός μπορεί να αλλάζει χρώματα αλλά έχει την ίδια ουσία»
- Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το σύστημα Υγείας
- Σχέδιο για ίδρυση αστυνομικού Σώματος για τη φύλαξη Πανεπιστημίων
- Ο μουσικός Φάρελ Γουίλιαμς ανοίγει το πολυτελές Goodtime Hotel στο Μαϊάμι
- Κορονοϊός: 1152 νέα κρούσματα και 7 νεκροί το τελευταίο 24ωρο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΗΠΑ: Καταγράφεται η υψηλότερη συμμετοχή στη σύγχρονη ιστορία των προεδρικών εκλογών
- ΕΛ.ΑΣ: Απαγόρευση συγκέντρωσης και πορείας Κούρδων προς την τουρκική πρεσβεία
- Κορονοϊός: Τα μέτρα για την τηλεργασία και το ωράριο
- Δήμος Αθηναίων: Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Σάμου
- «Baby Shark»: Το τραγούδι που εκθρόνισε το «Despacitο» από το YouTube
- ΗΠΑ: Νεκρός από πυροβολισμούς ο ηθοποιός Έντι Χάσελ
- Ορέστης Ανδρεαδάκης: Δεν μας αρέσει το online, αλλά μας αρέσει το σινεμά με κάθε τρόπο
- Ενταση και χημικά στην Ευελπίδων μετά από «συνάντηση» αντιφασιστών - χρυσαυγιτών
- Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τη φονική επίθεση στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ
- Ο «βασιλιάς των λουκάνικων» της Ρωσίας δολοφονήθηκε με βέλος από βαλλίστρα μέσα σε σάουνα