Η Coca-Cola πραγματοποιεί δοκιμές του πρώτου της χάρτινου μπουκαλιού

Η Coca-Cola πρόκειται να δοκιμάσει ένα χάρτινο μπουκάλι, στο πλαίσιο ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την πλήρη εξάλειψη του πλαστικού από τις συσκευασίες της.

Όπως αναφέρει το BBC, το πρωτότυπο κατασκευάζει μια εταιρεία από τη Δανία, με ένα πολύ ισχυρό χάρτινο «κέλυφος» που εξακολουθεί να περιλαμβάνει μια λεπτή «φόδρα» πλαστικού. Ωστόσο ο στόχος είναι η δημιουργία ενός 100% ανακυκλώσιμου μπουκαλιού, ικανού να εμποδίζει τη διαρροή αερίων

από τα ανθρακούχα ποτά. Επίσης, πρέπει να διασφαλίζεται ότι δεν ξεφεύγουν κομμάτια ινών στα υγρά.

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC, βιομηχανικοί κολοσσοί υποστηρίζουν το σχέδιο- η Coca-Cola έχει θέσει στόχο παραγωγής μηδενικών αποβλήτων ως το 2030.

Η Coca-Cola είχε χαρακτηριστεί ως ο νούμερο 1 ρυπαντής πλαστικού στον κόσμο από την οργάνωση Break Free From Plastic πέρυσι, με τις Pepsi και Nestle να ακολουθούν.

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του συγκεκριμένου χάρτινου δοχείου είναι η Paper Bottle Company ή Paboco από τη Δανία. Μέρος της όλης πρόκλησης είναι η δημιουργία μιας δομής ικανής να συγκρατεί τις πιέσεις που ασκούνται από ποτά με ανθρακικό/ μπίρα κλπ, που εμφιαλώνονται υπό πίεση. Επιπρόσθετα, πρέπει να είναι εύπλαστη, ώστε να μπορούν να διαμορφώνεται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και να δέχεται μελάνη.

Μετά από πάνω από επτά χρόνια δουλειάς σε εργαστήριο, η εταιρεία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει δοκιμή στην Ουγγαρία το καλοκαίρι πάνω στο φρουτοποτό Adez της Coca-Cola. Σε πρώτη φάση αυτό θα περιλαμβάνει 2.000 φιάλες που θα διανεμηθούν μέσω τοπικής αλυσίδας λιανικής.

Επίσης, υπάρχει συνεργασία και με άλλες εταιρείες: Η Absolut, που παράγει τη γνωστή βότκα, πρόκειται να δοκιμάσει 2.000 χάρτινα μπουκάλια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία. Επίσης, η Carlsberg (παράγει τη γνωστή μπύρα) φτιάχνει επίσης πρωτότυπα ενός χάρτινου μπουκαλιού μπύρας.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Περίεργα πλάσματα ανακαλύφθηκαν κατά λάθος κάτω από τους πάγους της ΑνταρκτικήςΤοποθετήθηκε η δεύτερη από τις έξι νέες πεζογέφυρες στην ΑττικήΜπιλ Γκέιτς: Ο κορονοϊός είναι εύκολος σε σχέση με το θέμα του κλίματος
Keywords
Τυχαία Θέματα