Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα παιδί με GiANT Heart

Ένα μαύρο αυτοκίνητο περνά από την Αλεξάνδρας και στρίβει δεξιά στο στενό μετά το μετρό των Αμπελοκήπων που οδηγεί στα γηπεδάκια – στα γηπεδάκια που o Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μερικά από τα πρώτα του lay up. Ο δις MVP και πρωταθλητής του NBA φτάνει στην ώρα του για το προγραμματισμένο γύρισμα με τη Novibet

και κατεβαίνει από τη θέση του οδηγού.

Το σκηνικό είναι ελαφρώς διαφορετικό από αυτό που θυμάται από την παιδική του ηλικία. Ο χώρος έχει γεμίσει κάμερες, η ομάδα παραγωγής έχει στήσει τα (επίσης) δίμετρα φώτα, οι κομπάρσοι είναι στις θέσεις τους και μια αυτοσχέδια σκηνή με ψυγείο, καναπέ και τηλεόραση έχει στηθεί για να μπορεί να ξεκουράζεται όποτε επιθυμεί ο πρωταγωνιστής και το crew.

Ο Γιάννης μπορεί να γυρίζει στις γειτονιές που μεγάλωσε ως κάτοχος του πολυπόθητου Δαχτυλιδιού πλέον, αλλά ακόμη και αν μοιάζει να έχει λουστεί με χρυσόσκονη από μακριά, όταν τον πλησιάζεις καταλαβαίνεις ότι είναι ίδιος με εκείνο το παιδί από τα Σεπόλια που ήθελε να φτάσει πιο ψηλά από όλους. Αυθόρμητες αντιδράσεις, χαμόγελα, πειράγματα και όρεξη για παιχνίδι είναι μερικά μόνο στοιχεία που κερδίζουν στο νήμα το μοναδικό star quality της φανέλας με τον αριθμό 34.

Πέντε-έξι παιδιά από τα γύρω σπίτια περιμένουν υπομονετικά κοντά στα κάγκελα γιατί έχουν καταλάβει ότι αυτό μάλλον δεν θα είναι ένα συνηθισμένο απόγευμα στα γηπεδάκια πίσω από το μετρό. Σκέφτηκαν ότι για να έχουν στηθεί όλα αυτά μπορεί να περάσει από τη γειτονιά ο άνθρωπος που τους έχει εμπνεύσει περισσότερο από τον καθένα. «Γιάννη, Γιάννη» φωνάζουν με ένα στόμα με το που τον βλέπουν και ο Greek Freak πηγαίνει προς το μέρος τους για να τα χαιρετήσει.

Η ώρα της δουλειάς πλησιάζει, όμως. Είναι γνωστό πλέον ότι το όραμά του ηγέτη των Μπακς ξεφεύγει από τα όρια του παρκέ. Πέρα από την κάθε νίκη της ομάδας του ο Γιάννης θέλει να αφήσει το σημάδι του σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η συνεργασία με τη Novibet για την πρωτοβουλία “The GiANT Heart” που έχει στόχο να προσφέρει στους συνανθρώπους μας ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και ελπίδας, μέσα από ενέργειες που θα κάνουν την ουσιαστική διαφορά στη ζωή τους.

«Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου είναι το όνομα Αντετοκούνμπο να μνημονεύεται μετά από πολλά χρόνια όχι για το μπάσκετ, αλλά για την κοινωνική προσφορά της οικογένειάς μου σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από αυτό! Μαζί με τη Novibet σχεδιάζουμε ενέργειες για να στηρίξουμε οργανισμούς που επιτελούν αποδεδειγμένα μοναδικό κοινωνικό έργο στην Ελλάδα και παράλληλα θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών σε νέα παιδιά που αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να ονειρευτούν μια διαφορετική, μια καλύτερη ζωή. Στόχος να βοηθήσουμε και να δώσουμε ώθηση, ΕΛΠΙΔΑ και νέες ευκαιρίες σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι το μέλλον μας», δηλώνει o πατέρας δύο παιδιών πλέον και δείχνει τον δρόμο στους αθλητές που θέλουν να αποτελούν και πρότυπο εκτός γηπέδων.

Το σενάριο του σποτ, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, δεν θα μπορούσε παρά να είναι βγαλμένο από τη ζωή. Άλλωστε, η ιστορία του Γιάννη δείχνει ότι η ζωή όταν θέλει ξεπερνά και το πιο όμορφο παραμύθι. Ένα παιδί κυνηγά τα όνειρά του και συναντά εμπόδια στον δρόμο του, όταν ξαφνικά στο μπασκετάκι της γειτονιάς βλέπει τον MVP των φετινών τελικών να τον καλεί για ένα μονάκι. Δεν περνά πολλή ώρα και το γήπεδο γεμίζει με κόσμο, καθώς η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αγκαλιάζει όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο γήπεδο. Ή μάλλον ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των δικών τους μοναδικών στόχων.

Μάλιστα, η ιστορία θέλει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει χαράξει το δικό του όνειρο σε ένα παγκάκι της τότε γειτονιάς του («Γιάννης – NBA Champion, 2013») και έτσι συνδέεται πιο άμεσα η δική του πορεία με εκείνη του νεαρού συνονόματου πρωταγωνιστή του σποτ, που θέλει να παίζει μπάσκετ και να ξεπερνά τον εαυτό του, αλλά οι γύρω του δεν τον στηρίζουν όσο θα έπρεπε. Στο σποτ της Novibet για την πρωτοβουλία ”GiANT Heart” υπάρχει και σκηνή που δείχνει τον «μεγάλο στόχο» του Γιάννη χαραγμένο σε ένα αντίστοιχο παγκακι.

Ένα ακόμη σημείο που ξεχωρίζει στο βίντεο είναι ο ήχος, καθώς το «χαλί» που έχει επιλέξει η ομάδα βάζει τον θεατή κατευθείαν στο πνεύμα. Συγκεκριμένα, το σποτ ντύνει μια διασκευή του γνωστού κομματιού του συγκροτήματος Going Through «Θέλω να γυρίσω στα παλιά» από την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και κάπως έτσι όλα δένουν αρμονικά.

Όσο για τα backstage; O Γιάννης απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν ξεχνά. Στο γύρισμα φτάνουν φίλοι και συναθλητές του για να κάνουν πλάκα και να τα πουν έστω και για λίγο. Φυσικά με τις οικογενειακές υποχρεώσεις να μπαίνουν σε προτεραιότητα δεν έχει χρόνο να κάτσει και να το απολαύσει μέχρι τέλους.

«Ε! Παιδιά!», φωνάζει λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητο για να φύγει με την οικογένειά του. «Έχει φαγητό και αναψυκτικά μέσα στο ψυγείο στη σκηνή!». «We got you bro. Άσ’το πάνω μας!», απαντούν οι φίλοι του. Και κάπως έτσι καταλαβαίνεις στο λεπτό γιατί αυτό το παιδί είχε τις ικανότητες να ξεπεράσει το κάθε ταβάνι. Και ακόμη περισσότερο γιατί το κατάφερε.

Εκείνη τη στιγμή πλησιάσαμε κι εμείς δειλά αφού δεν θέλαμε να ενοχλήσουμε την ώρα της δουλειάς. «Η Κατερίνα είχε κάνει την πρώτη σου μεγάλη συνέντευξη – να σου δείξουμε», λέει ο μάνατζέρ του. «Στο BHMAgazino» λέει ο τεράστιος MVP. «Όντως! Το θυμάσαι»; «Δεν ξεχνώ τίποτα», λέει αφοπλιστικά. Γιατί αυτός είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμποπου όλοι ξέρουμε. Ένα παιδί με giant heart.

Η πρωτοβουλία “The GiANT Heart”, αφορά την υλοποίηση μίας σειράς στοχευμένων δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, βασισμένων στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς, της ελπίδας και της δεύτερης ευκαιρίας, που στόχο έχουν να βελτιώσουν έμπρακτα τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας. Με πρεσβευτή τον κορυφαίο αθλητή, Γιάννη Αντετοκούνμπο και στόχο την ουσιαστική και πολύ-επίπεδη υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η πρωτοβουλία ‘The GiANT Heart’ ενισχύει το έργο Φορέων και Οργανισμών με ουσιαστικό έργο προσφοράς.

Πηγή: dinamiprosforas.gr (αναδημοσίευση από reader.gr)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚλιματική αλλαγή: Εξαφανίζονται οι (ούτως ή άλλως σπάνιοι) παγετώνες της ΑφρικήςΜέσα σε κατσαρόλα πήγε στο γάμο του έναν ζευγάρι στην Ινδία αφού οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσειΙνδία: Τουλάχιστον 25 νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές στην Κεράλα
Keywords
Τυχαία Θέματα