Γερμανία: Νεοναζί φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης στη συναγωγή στο Χάλε

Ένας ένοπλος που καταφερόταν εναντίον των Εβραίων άνοιξε πυρ έξω από γερμανική συναγωγή κατά το Γιομ Κιπούρ- την ιερότερη ημέρα του εβραϊκού έτους- και σκότωσε δύο την Τετάρτη, καθώς μετέδιδε online την επίθεσή του μέσω livestreaming.

Γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο δράστης ενήργησε μόνος του κατά την επίθεση στην πόλη Χάλε, στην ανατολική Γερμανία. Τραυμάτισε θανάσιμα μια γυναίκα έξω από τη συναγωγή και έναν άνδρα

μέσα σε ένα κοντινό κατάστημα με κεμπάπ.

Δύο άλλα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, ωστόσο το τοπικό κανάλι MDR ανέφερε πως η κατάστασή τους δεν ήταν κρίσιμη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένα άτομο: Σύμφωνα με τα γερμανικά περιοδικά Spiegel και Focus Online είναι ένας 27χρονος Γερμανός, ονόματι Στεφάν Μπ. Το πλήρες όνομά του δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί, λόγω των γερμανικών νόμων.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε στην υπηρεσία Twitch της Amazon φαινόταν ένας νεαρής ηλικίας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι να διαβάζει μια σύντομη δήλωση σε σπαστά αγγλικά, ενώ καθόταν σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

«Νομίζω ότι το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ» άρχισε, προσθέτοντας πως «ο φεμινισμός είναι η αιτία της πτώσης των γεννήσεων στη Δύση» και αναφερόμενος στη μαζική μετανάστευση. Όπως κατέληξε, «πηγή όλων αυτών των προβλημάτων είναι ο Εβραίος», πριν αρχίσει την επίθεσή του.

Εκπρόσωπος της Amazon είπε πως το Twitch «εργάστηκε με ταχύτητα για την απομάκρυνση αυτού του υλικού και θα μπλοκάρει μόνιμα όποιους λογαριασμούς βρεθούν να ανεβάζουν ή αναπαράγουν υλικό από αυτή την απεχθή πράξη».

Αργότερα η εταιρεία ανέφερε ότι η έρευνά της υποδείκνυε ότι «χρήστες συντονίζονταν και διαμοιράζονταν το βίντεο μέσω άλλων online υπηρεσιών messaging», χωρίς να επεκταθεί.

Το Reuters βρήκε αντίγραφα και links σε υλικό που ανέβηκε στο Twitter, το 4chan και message boards που επικεντρώνονταν σε trolling και παρενόχληση, καθώς και σε ρατσιστικού περιεχομένου κανάλια στο Telegram.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Ιαπωνία: Φοιτήτρια - νίντζα παρέδωσε λευκή κόλλα και πήρε άριστα Ποιός θυμάται την Αλεξανδρέττα; Η Φινλανδία διακόπτει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία λόγω της εισβολής στη Συρία
Keywords
Τυχαία Θέματα