Γαλλία και Τουρκία «στα μαχαίρια» καθώς η σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ διχάζει το ΝΑΤΟ

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, Γαλλία και Τουρκία, αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες την Τετάρτη, καθώς οι διεθνείς εντάσεις αυξάνονται λόγω των σκληρών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Κατά την τέταρτη ημέρα των μαχών, το Αζερμπαϊτζάν και οι αρμένικος θύλακας στην περιοχή κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον για βομβαρδισμούς κατά μήκος της οριογραμμής που

χωρίζει τις δύο χώρες στον ορεινό Νότιο Καύκασο.

Σύμφωνα με αναφορές δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί από την Κυριακή, με τις μάχες να έχουν εξαπλωθεί πολύ πέρα ​​από τα όρια του θύλακα, εντείνοντας τις ανησυχίες για μια γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Η επανεμφάνιση της «παγωμένης σύγκρουσης» που χρονολογείται από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991 έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τη σταθερότητα στον Νότιο Καύκασο, έναν διάδρομο μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου στις παγκόσμιες αγορές, και εγείρει φόβους ότι οι δύο μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις, η Ρωσία και η Τουρκία, θα μπορούσαν να εμπλακούν επικίνδυνα σε αυτή τη διαμάχη.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Aμυνας της Αρμενίας, Σούζαν Στεπανιάν, ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με τεράστιες εκρήξεις από βλήματα πυροβολικού, συνοδευόμενο από δραματική μουσική και τη λεζάντα «κατάληψη μιας θέσης του Αζερμπαϊτζάν».

Takeover of an Azerbaijan position pic.twitter.com/RsIl8P4eNi

— Shushan Stepanyan (@ShStepanyan) September 30, 2020

Το Αζερμπαϊτζάν από την πλευρά του κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει τις δυνάμεις του να πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον σε εχθρικών θέσεων, καθώς και γκρίζο καπνό να αναδύεται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ καθώς βάλλεται από το πυροβολικό των Αζέρων.

Φωτογραφίες από την πόλη του Τέρτερ του Αζερμπαϊτζάν απεικονίζουν ανθρώπους να αναζητούν καταφύγιο σε λαγούμια και κατεστραμμένα σπίτια, που σύμφωνα με αναφορές δέχθηκαν πλήγματα από αρμένικα πυρά.

Terter, Azerbaijan
People take shelter in a dugout during the fighting over the breakaway region of Nagorno-Karabakh in the city of Terter

Photograph: Aziz Karimov/Reuters pic.twitter.com/H5YBADbFmM

— Abdulsatar Bochnak (@AbdulsatarBoch1) September 30, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Τουρκία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ΝΑΤΟ,gallia, tourkia, nagkorno-karabach, nato