Φεστιβάλ Καννών: Kristen Stewart, Lea Seydoux, Denis Villeneuve και Robert Gedikian στην κριτική επιτροπή

Οι ηθοποιοί Kristen Stewart από τις ΗΠΑ και Lea Seydoux από τη Γαλλία, οι σκηνοθέτες Denis Villeneuve από τον Καναδά και Robert Gedikian από τη Γαλλία θα συμμετάσχουν στην κριτική επιτροπή του 71ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, η οποία θα απαρτίζεται φέτος κυρίως από γυναίκες,

σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Στην επιτροπή, που θα αποτελείται από πέντε γυναίκες και τέσσερις άνδρες, θα προεδρεύει η Αυστραλή ηθοποιός Cate Blanchett. Μέλη της θα είναι επίσης ο ταϊβανέζος ηθοποιός Chang Chen, η αμερικανίδα σεναριογράφος Ava DuVernay, η τραγουδίστρια Χαντζά Νιν από το Μπουρούντι και ο ρώσος σκηνοθέτης AndreyZvyagintsev.

Διαβάστε επίσης Ο «Τρελός Πιερό» του Jean-Luc Godard στην αφίσα του 71ου Φεστιβάλ Καννών Ανακοινώθηκαν οι ταινίες που θα διαγωνιστούν στο Φεστιβάλ των Καννών: Godard και Spike Lee στην πρώτη σειρά

Πέρυσι η επιτροπή, της οποίας προήδρευσε ο ισπανός σκηνοθέτης PedroAlmodovar, έδωσε τον Χρυσό Φοίνικα στην ταινία «The Square» («Το Τετράγωνο») του Σουηδού Ruben Östlund.

Βετεράνοι όπως ο Γαλλοελβετός Jean-Luc Godard και ο Αμερικανός Spike Lee αλλά και κινηματογραφιστές που τελούν υπό περιορισμό στη χώρα τους, όπως ο Ιρανός Jafar Panahi και ο Ρώσος Kirill Serebrennikov θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα που θα απονεμηθεί στις 19 Μαΐου.

Οι ταινίες που επιλέχτηκαν στο διαγωνιστικό σκέλος του φεστιβάλ ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η μεγαλύτερη κινηματογραφική διοργάνωση παγκοσμίως θα αρχίσει στις 8 Μαΐου.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα