Ευρωεκλογές: Αουτσάιντερ και πρόσωπα-έκπληξη που κέρδισαν μια θέση στην Ευρωβουλή

Ο Γερμανός Ευρωβουλευτής διασχίζει το δρόμο στη Δρέσδη της πρώην ανατολικής Γερμανίας, όπου ζει και εργάζεται - 9 Ιουνίου 2024.

Ανάμεσα στους 720 της Ευρωβουλής που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, συναντά κανείς και μερικές προσωπικότητες που δεν θα περίμενε να βρει σε τέτοιους πολιτικούς χώρους.

Φυσικά, η παρουσία ηθοποιών, τραγουδιστών, κωμικών, αθλητών κλ στο ευρωκοινοβούλιο δεν ξαφνιάζει πλέον κανένα, όμως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση

υπάρχουν και οι εκπλήξεις και σε αυτήν δεν είναι λίγες!

Ο Κύπριος Yutuber και Tik Toker Φειδίας Παναγιώτου και ο συνάδελφός του Ισπανός Alvise Perez, ο Φρέντι Μπελέρης, η Ιταλίδα ακτιβίστρια Ilaria Salis και υποψήφιοι που έχουν ακόμη εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη, είναι ανάμεσα στους «ιδιαίτερους» της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.  

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επικράτηση κάποιων υποψηφίων, οι οποιοι δεν διαθέτουν ισχυρό βιογραφικό, ούτε μεταπτυχιακούς τίτλους και προσόντα.

Μοναδικό, αλλά ισχυρό διαβατήριο τους, ήταν η δυσβάσταχτη φλυαρία τους στα social media, με ή χωρίς μαγιό, που απεδείχθει αρκετή για τα έδρανα της ευρωβουλής.  

Το Associated Press, εστιάζει σε μερικές από αυτές τις προσωπικότητες (σ.σ χωρίς φυσικά να αποκλείει και πολλές άλλες, που έχουμε όλοι εντοπίσει αλλά τις κρατάμε για τους εαυτούς μας). 

Κύπρος

Ο Φειδίας Παναγιώτου, παρότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ στη ζωή του με την πολιτική, κατάφερε να κερδίσει μία από τις ποιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με μοναδικό προσόν τα 2,6 εκατομμύρια ακολούθους του στο YouTube και κάτι περισσότερους στο TikTok. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωεκλογές, Αουτσάιντερ, -έκπληξη, Ευρωβουλή,evroekloges, aoutsainter, -ekplixi, evrovouli