Ετοιμάζει ηλεκτρικό και η Suzuki – Ηρθε φρεσκαρισμένο S-Cross

Η… αιωνόβια, πλέον Suzuki, η οποία το 2020 συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής, μπαίνει σε μια νέα τροχιά, καθώς όντας μερικώς εξηλεκτρισμένη, χρησιμοποιώντας ήπιας υβριδικής τεχνολογίας συστήματα στα νέα της μοντέλα κι ενώ ετοιμάζει να λανσάρει ένα πιο ισχυρό υβριδικό σύστημα, αρχικά στο Vitara και εν συνεχεία στο S-Cross, πρόκειται να λανσάρει έως το 2025 το πρώτο της αμιγώς

ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Suzuki, με τη μακρά παράδοση για πάνω από 50 χρόνια, όταν κυκλοφόρησε το Jimny, ένα πραγματικό off road όχημα, και συνέχισε με το Vitara, το SX4 και το Ignis, διαθέτει στη φαρέτρα της ένα ακόμα SUV μοντέλο, το S-Cross, το οποίο μόλις φρεσκάρισε και το λανσάρει με τιμή από 20.670 ευρώ, στην Ελλάδα.

Το μοντέλο φέρει σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V, ενώ έως τα μέσα του 2022, θα παρουσιάσει και μια strong hybrid, όπως την ονομάζει, πλήρως υβριδική έκδοση.

Η ανανεωμένη έκδοση φέρει φώτα LED και λειτουργία φώτων ημέρας, τα φώτα και το καπό έχουν τοποθετηθεί πιο ψηλά, με στόχο την μετατόπιση του κέντρου βάρους ψηλότερα, τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών είναι πιο τετραγωνισμένα, οι προφυλακτήρες έχουν ανυψωθεί από το έδαφος και πίσω υπάρχουν επίσης LED φώτα.

Στην καμπίνα, η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μια μεγάλη, πολυλειτουργική οθόνη ηχοσυστήματος HD 9 ιντσών, η οποία, εκτός από το ότι είναι συμβατή με το Apple CarPlay και το Android Auto, προσφέρει και λειτουργίες υποστήριξης της οδήγησης, όπως πληροφορίες για το όχημα και εικόνες από τις κάμερες.
Στον τομέα της τετρακίνησης, το σύστημα ALLGRIP Select δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης, είτε να δώσει προτεραιότητα στην εξοικονόμηση καυσίμου ή να επιλέξει την οδήγηση σε χιονισμένους δρόμους.

Εκτός από τις λειτουργίες υποστήριξης της οδήγησης, όπως η λειτουργία αυτόνομης πέδησης σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, η αναγνώριση οδικών σημάτων κυκλοφορίας, το σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας και το σύστημα Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το νέο S-CROSS διαθέτει και βελτιωμένες λειτουργίες υποβοήθησης στάθμευσης, όπως η πανοραμική κάμερα 360 μοιρών και το σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας.

Οσο για τον κινητήρα βενζίνης 1.4lt, εφοδιάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V SHVS, που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, ενώ υποστηρίζει και την επιτάχυνση προσθέτοντας ροπή από την ηλεκτρογεννήτρια στη ροπή του κινητήρα ανάλογα με τη λειτουργία του πεντάλ του γκαζιού.

Το μοτέρ αποδίδει 129 ίππους στις 5.500 σ.α.λ., με ροπή 235 Nm μεταξύ 2.000 – 3.000 σ.α.λ. και συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο στη δικίνητη έκδοση και με το ίδιο ή 6άρι αυτόματο κιβώτιο, στην τετρακίνητη έκδοση.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΕτοιμάζεται να «πετάξει» η HyundaiΧριστουγεννιάτικες διακοπές; Προσέξτε αυτές τις απάτες στο AirbnbΗ ΕΚΤ επανασχεδιάζει τα χαρτονομίσματα του ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα