Επιβεβαιώνει ο Ντάισελμπλουμ ότι ήταν στόχος του ενός τρομοπακέτου

Ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήταν ο στόχος ενός από τα παγιδευμένα πακέτα τα οποία «αναχαιτίστηκαν», γνωστοποίησε σήμερα, Τρίτη, ο εκπρόσωπός του μία ημέρα μετά τον εντοπισμό στην Αθήνα ύποπτων πακέτων με παραλήπτες διάφορες προσωπικότητες σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο υπουργός Ντάισελμπλουμ ήταν ο στόχος της μιας παγιδευμένης επιστολής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κουν Χέλινκ, ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ, αποφεύγοντας
πάντως να επιβεβαιώσει πως επρόκειτο για ένα από τα πακέτα που εντοπίστηκαν στην Αθήνα.

Η αστυνομία εντόπισε χθες σε ένα κέντρο διαλογής αλληλογραφίας στην πρωτεύουσα οκτώ ύποπτα πακέτα, που είχαν παρόμοιες διευθύνσεις με εκείνα τα οποία είχαν σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και στο ΔΝΤ στο Παρίσι.
Τα πακέτα τα οποία εντοπίστηκαν είχαν παραλήπτες «προσωπικότητες ευρωπαϊκών χωρών» και διεθνών οικονομικών οργανισμών, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία.

Προ ημερών, αυτό που παραλήφθηκε στο Παρίσι είχε αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πρόσωπο και τα χέρια η υπάλληλος που το άνοιξε, ενώ αυτό που είχε σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναχαιτίστηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου στο Βερολίνο, ενώ οι γαλλικές αρχές θεωρούν ότι η ίδια ευθύνεται για την αποστολή στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα