Εν ενεργεία βουλευτής πήρε το εφάπαξ βοήθημα που δόθηκε σε χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα

Ένα λάθος στο σύστημα διαχωρισμού των συνταξιούχων που δικαιούνταν να λάβουν το έκτακτο βοήθημα που χορήγησε η κυβέρνηση τα Χριστούγεννα, φαίνεται να απέδωσε σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -την περίφημη...13η σύνταξη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε το Star o βουλευτής ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί ως εργαζόμενος, πήρε το εφάπαξ βοήθημα που προοριζόταν για όσους παίρνουν
σύνταξη χαμηλότερη των 850 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Τετάρτης πρόκειται για τον βουλευτή Ηλείας Γεράσιμο (Μάκη) Μπαλαούρα, o οποίος μιλώντας στο real.gr δήλωσε: «Η καταβολή του επιδόματος έγινε αυτόματα σε τραπεζικό λογαριασμό επειδή η σύνταξή μου είναι κάτω από 800 ευρώ. Ωστόσο όταν το διαπίστωσα, επέστρεψα αμέσως τα 300 ευρώ που είχαν πιστωθεί στον λογαριασμό μου».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σύστημα που χρησιμοποιήθηκε λαμβάνει υπόψιν τις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές και δεν «βλέπει» ότι αυτές αποτελούν ένα μικρό τμήμα μιας μεγάλης σύνταξης που έχει κοπεί γιατί ο συνταξιούχος παραμένει επαγγελματικά ενεργός και εισπράττει και το μισθό του.

Κατά συνέπεια το λάθος που έγινε με τον βουλευτή μπορεί να έχει γίνει και με άλλους συνταξιούχους που αν και έλαβαν το επίδομα, δεν είναι βάσει του σχετικού νόμου και δικαιούχοι.

Σε ό,τι αφορά τον βουλευτή που

Για τον βουλευτή, έχει ανασταλεί πλήρως η καταβολή της σύνταξης αφού παίρνει την βουλευτική αποζημίωση- άνω των 5.000ευρώ-, όμως ο οργανισμός στον οποίο εργαζόταν κατέβαλλε στους ασφαλισμένους του ένα μικρό επικουρικό βοήθημα, η καταβολή του οποίου δεν αναστέλλεται.

Πηγή: Star

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
ο ανθρωπος που χαθηκε στα δαση της βολιβιας
Τυχαία Θέματα