Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης

Την τελευταία του πνοή άφησε στο Θριάσιο Νοσοκομείο o μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης, σε ηλικία 66 ετών.

Ο μακαριστός ιεράρχης από πέρυσι έδινε μάχη με την επάρατη νόσο, ενώ η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί με ραγδαίους ρυθμούς.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Περιστερίου (κατά κόσμον Δημήτριος Κοτσομύτης) γεννήθηκε στην Αίπεια Δήμου Καλαμάτας. Αποφοίτησε αριστούχος από τη Θεολογική και τη Φιλοσοφική Σχολή (Τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετεκπαιδεύθηκε

για τρία έτη στη Βυζαντινή Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Εγινε μοναχός στην Ιερά Μονή Σαγματά στις 15η Αυγούστου 1982 και στις 23 του ίδιου μήνα χειροτονήθηκε διάκονος από τον τότε μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Υπηρέτησε παράλληλα επί εικοσαετία, από το 1999 έως το 2019, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, των Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών Χριστιανικών Μνημείων και Πολιτιστικής Ταυτότητος, και από το 2008 ως Β′ Γραμματέας και εν συνεχεία Α′ Γραμματέας - Πρακτικογράφος Αυτής.

Στις 10 Οκτωβρίου 2014 διορίσθηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εξελέγη Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μεθώνης. Μητροπολίτης Περιστερίου εξελέγη στις 20 Μαρτίου 2019.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΝέες εστίες φωτιάς στην Εύβοια, συναγερμός στην ΠυροσβεστικήΔεύτερη απόπειρα εμπρησμού στο δασάκι της Αργυρούπολης μέσα σε μια εβδομάδαΠρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας: Με κράτησαν 7 ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Keywords
Τυχαία Θέματα