Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Ιμάμογλου για ασέβεια προς τον Μωάμεθ τον Πορθητή

Τούρκοι εισαγγελείς διεξάγουν έρευνα σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου για ασεβή συμπεριφορά προς τον Μωάμεθ τον Πορθητή (Σουλτάνο Μεχμέτ) ενώ ο υπ.Εσωτερικών του ζητά να δώσει εξηγήσεις.

Αιτία ο τρόπος που περπατούσε ο Ιμάμουγλου κατά την φαινομενική επίσκεψή του στο Μαυσωλείο του Σουλτάνου αφού είχε τα χέρια πίσω αν και στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε social media ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης φαίνεται όντως να περπατά χαλαρά, αλλά έξω από το μαυσωλείο

και όχι εντός αυτού.

Το καθεστώς στην Τουρκία βέβαια έχει βάλει στο στόχαστρο τον Ιμάμογλου, που είναι και μεγάλος αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν και σε βάρος του διεξάγεται και έρευνα, όπως αναφέρει το Ahval, και για τις επισκέψεις του δημάρχου σε ομολόγους του, του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) της αντιπολίτευσηςπο πριν από λίγους μήνες γίνονταν προσπάθειες να τεθεί εκτός νόμου.

Ο Ιμάμογλου κέρδισε το Δήμο της Κωνσταντινούπολης, που είναι και η μεγαλύτερη τουρκική πόλη, στις τοπικές εκλογές του 2019, τερματίζοντας πάνω από δύο δεκαετίες διακυβέρνησης από ισλαμιστές πολιτικούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν.

Πολιτικές αναλυτές, θεωρούν τον Ιμάμογλου, κεντρικό πρόσωπο του κόμματος της αντιπολίτευσης CHP, ως τον πιθανότερο αντίπαλο του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του 2023.

Πηγή: Ahval

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕH κατάρα του Μωάμεθ του Πορθητή για την Αγία Σοφία - Πώς "διαβάζουν" στην Τουρκία ιστορία και θρύλουςΟ Ράμα προχωρά στην καθαίρεση του προέδρου της ΑλβανίαςΗ Φινλανδία έχει ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό σύστημα - Πολλοί νέοι όμως δεν πάνε πανεπιστήμιο
Keywords
Τυχαία Θέματα